OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Ze světa  |  18.08.2023 16:45:51

Trend služebních cest 2023: Snížit náklady a chránit životní prostředí

 Trend služebních cest 2023: Snížit náklady a chránit životní prostředí

Náklady a udržitelnost životního prostředí: tyto otázky jsou v současné době v popředí zájmu, pokud jde o služební cesty. V průběhu pandemie COVID-19 se také zvýšil počet pracovních kontaktů na dálku, zatímco služebních cest spíše ubylo. Ukazuje se však, že přeshraniční práce není tak snadná, jak se původně myslelo: mnoho zemí zasahuje regulačním způsobem prostřednictvím nových zákonů. To vede k tomu, že společnosti musí přehodnotit a přizpůsobit své politiky.

Přední mezinárodní poradenská a servisní společnost Aon plc shrnula základní poznatky ve své nejnovější zprávě "International Mobility Report 2023". Dva výše uvedené faktory považuje za nejdůležitější hnací síly rozvoje mobility spojené s prací.

Pro účely zprávy "International Mobility Report 2023" provedla společnost Aon průzkum mezi 400 manažery z 18 odvětví v Evropě. Získala tak vypovídající obraz o tom, jak společnosti v současnosti řeší mezinárodní mobilitu a přeshraniční práci. Srovnání se studiemi z předchozích let poskytuje důležitý základ pro další rozhodování.

Po skončení pandemie jsou náklady pro odpovědné osoby jednoznačně na prvním místě seznamu priorit. "Bezpečnost" a "Wellbeing zaměstnanců" jsou sice stále důležité, ale od roku 2022 musely uvolnit své první pozice na druhou a třetí příčku. Společnost Aon očekává, že tomu tak bude i v delším časovém horizontu, pokud nedojde k mimořádným vlivům. Na pozici 4 až 5 se objevila kritéria „Compliance“ a „Bezpečné směrnice a pravidla“.

„Kritéria ESG“ (Environment, Social, Governance) jsou nyní výrazně důležitější: zatímco v roce 2022 byla ještě hodnocena na 11. místě, letos se již posunula kupředu na 6. místo v seznamu priorit. Zde se společnosti snaží především o snížení počtu cest (44 % respondentů) a kompenzaci emisí (37 %).

Představa možnosti flexibilně pracovat odkudkoli na světě, a tak například kombinovat dovolenou a práci mimo domovskou kancelář, ztratila pro firmy na atraktivitě. Možnost práce na dálku stále připouští pouze 50 % z nich, zatímco v předchozím roce to bylo 63 %. Svou roli zde může hrát i skutečnost, že řada zemí přizpůsobila a v některých případech částečně zpřísnila své právní předpisy a další regulace.

Podle společnosti Aon má velký vliv také změna imigrační politiky v mnoha zemích. Autoři studie očekávají, že v příštích několika letech dojde na tomto poli k dalším změnám. Přitom vývoj není jednoznačný. Zatímco některé země jsou stále restriktivnější, jiné se snaží přilákat kvalifikované pracovníky a podnikatelsky uvažující lidi.

„Dopad COVID-19 je ve většině regionů už sotva znatelný. Nicméně v oblasti mezinárodní mobility nedochází k návratu k "obvyklému stavu". Do popředí se tlačí další faktory, jako je současná geopolitická situace, energetická krize, globální inflace a nedostatek talentovaných mladých lidí,“ vysvětluje Ingo Trosiner, vedoucí oddělení mezinárodní mobility osob Aon v Německu. „To vše má vliv na způsob přeshraniční spolupráce. Skutečnost, že otázka nákladů je pro respondenty na prvním místě, by neměla zastínit fakt, že existuje celá řada dalších výzev.“

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Čt   3:37  Heavy rain and flash flooding is likely across portions of the Midwest into the... US National Weather Service (weather.gov)
Čt   0:00  Children should NEVER be left in a car, no matter the time of year US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688