mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  10.07.2023 16:47:00

Náměstek Kozák na Dubrovnickém fóru

Náměstek Kozák na Dubrovnickém fóru

10.07.2023 / 16:28 | Aktualizováno: 10.07.2023 / 16:47

Letošní ročník s názvem "Navigating the Global Reshuffle" proběhl za účasti vysokého představitele EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josepa Borrella, místopředsedkyně Evropské komise Dubravky Šuici či generální tajemnice Rady Evropy Marije Pejčinović Burić.

V panelu vedeném státní tajemnicí chorvatského ministerstva zahraničních věcí a evropských záležitostí Andreou Metelko Zgombićovou s názvem "Naučila se Evropská unie mluvit jazykem moci?'" vystoupil první náměstek ministra zahraničních věcí Jiří Kozák společně s předsedou Výboru pro evropské záležitosti chorvatského parlamentu Domagojem Hajdukovićem, místopředsedkyní Výboru pro evropské záležitosti Evropského parlamentu Željanou Žovkovou a generální tajemnicí Rady pro regionální spolupráci Majlindou Breguovou.

Náměstek Kozák ve svém projevu zdůraznil, že by Evropská unie měla využívat svého postavení a ekonomické síly k prosazování vlastních zájmů a hodnot demokracie, vlády mezinárodního práva a otevřených hospodářských vztahů. „Musíme naslouchat tomu, co ostatní ve své současné situaci skutečně potřebují, jaké jsou jejich konkrétní zájmy, kde bychom mohli pomoci. Zároveň bychom se ale neměli zdráhat mluvit o vlastních zájmech, které jsou samozřejmě v souladu s našimi hodnotami. Jedině tak můžeme navázat skutečná partnerství. Takto bychom podle mého názoru měli přistupovat k našim partnerům – nebo možným partnerům – v Africe, Asii i jinde,“ uvedl náměstek Kozák.

Bilaterálně jednal náměstek Kozák v Dubrovníku se státní ministryní zahraničních věcí Indie Meenakashi Lekhi, s náměstkem ministra zahraničních věcí Turecka Mehmetem Kemal Bozayem, náměstkem ministra zahraničních věcí Gruzie Teimurazem Janjaliou a ředitelem pro politické záležitosti Evropské banky pro obnovu a rozvoj Olegem Levitinem. Setkal se i s místopředsedou italské vlády a ministrem zahraničních věcí a mezinárodní spolupráce Antoniem Tajanim, s parlamentní náměstkyní japonského ministerstva zahraničních věcí Yummi Yoshikawaou a s viceprezidentkou Evropské investiční banky Teresou Czerwinskou.

Náměstek Kozák měl možnost na okraj fóra hovořit též s předsedou chorvatského parlamentu Gordanem Jandrokovićem, předsedou vlády Andrejem Plenkovićem, místopředsedou vlády a ministrem vnitra Davorem Božinovićem a ministrem zahraničních věcí a evropských záležitostí Gordanem Grlićem Radmanem.

Dubrovnik2

Dubrovnik2

Dubrovnik4

Dubrovnik4

Dubrovnik5

Dubrovnik5

Dubrovnik6

Dubrovnik6

Dubrovnik7

Dubrovnik7


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688