pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Dotace  |  16.06.2023 12:43:34

Struktura dotací Národní sportovní agentury by měla být zachována

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal s předsedou Národní sportovní agentury Ondřejem Šebkem. Řeč byla o aktuální struktuře dotačních programů či záměrech měst a obcí v Pardubickém kraji.

„V rámci cest po regionu a jednání se starosty měst a obcí se velmi často setkávám s dotazy na finanční podporu z Národní sportovní agentury. Mezi tyto obce patří například Žamberk a Mladkov. V případě Žamberka se jedná o záměr stavby zimního stadionu a v Mladkově připravují vybudování regionálního tréninkového centra pro požární sport. Proto nás zajímalo, zda budou pro letošní rok vyhlášeny dotační výzvy v parametrech loňského roku. Tento předpoklad podle předsedy NSA Ondřeje Šebka je, což je nejen pro Žamberk a Mladkov dobrá zpráva, protože mají projekty velmi dobře připravené,“ uvedl hejtman Martin Netolický. Ten s Ondřejem Šebkem, který do vedení agentury nastoupil v prosinci loňského roku, mluvil také o krajské podpoře sportu či fungování regionálních sportovních akademií.

Vybudování zastřešeného víceúčelového sportoviště s ledovou plochouje v Žamberku velké téma již několik let. Stávajícímu vedení města se podařilo zredukovat původní projekt, který vycházel až na 150 milionů korun bez DPH. „V tuto chvíli se nám podařilo projekt upravit na přibližně 65 milionů korun včetně daně tak, aby byl realizovatelný i bez dotací. Pevně však věříme, že se nám podaří s projektem ve výzvě Národní sportovní agentury uspět. Předpokládáme, že bychom na podzim měli mít vysoutěženého dodavatele,“ řekl starosta Žamberka Jiří Mencák s tím, že projekt obsahuje zastřešení kluziště, čtyři šatny a přípravu střechy na umístění fotovoltaiky, ze které bude možné napájet nedaleké koupaliště. „V letních měsících bude hala připravena na in-line hokej, florbal, hokejbal či volejbal, což nám samozřejmě pomůže s ekonomikou provozu,“ doplnil Mencák.

Starosta Mladkova Roman Studený představil projekt regionálního centra pro hasičský sport. „Projekt jsme řešili v rámci metody Design & Build a výsledná cena v tuto chvíli činí 25 milionů korun. V rámci záměru chceme stávající areál kompletně zmodernizovat, doplnit o zázemí či tartanovou dráhu, protože stávající škvára je krajně nevyhovující,“ sdělil Roman Studený.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688