praha8.cz (Praha 8)
Z regionů  |  12.06.2023 13:42:54

Na hřišti v Praze 8 se konal Den dopravní bezpečnosti (video) - Účastníci akce mohli absolvovat testovací jízdy, obdržet dětský řidičák

Na hřišti v Praze 8 se konal Den dopravní bezpečnosti

Na dopravním hřišti ZŠ Glowackého v Praze 8 se i letos konal Den pro rodinu zaměřený na bezpečnost. Účastníci akce mohli absolvovat testovací jízdy, obdržet dětský řidičák nebo se zúčastnit řady soutěží.

Vyplnit správně dopravní test, obstát v jízdě zručnosti a získat dětský řidičák. I takhle vypadal Den dopravní bezpečnosti na hřišti Základní školy Glowackého v Praze 8. Vzdělávací akce si každoročně klade za cíl poučit děti o správném chování v silničním provozu.

"My děláme Den dopravní bezpečnosti vcelku pravidelně, je to z toho důvodu, že se snažíme, aby už malé děti od školních lavic měly pojem o tom, jak se chovat na ulici a na silnicích," řekl Tomáš Slabihoudek (TOP 09 + STAN), radní MČ Praha 8.

"Testujeme u nich to, jestli vidí, jak se pohybovat v provozu. Zaškrtnou v testu špatné, chybné odpovědi a my jim to tady pak dovysvětlíme, kdyby náhodou a zároveň si od nás mohou zapůjčit kola, helmy, vyzkoušet si jízdu po dopravním hřišti," řekl Lukáš Krupka, referent prevence kriminality Městské policie, Praha.

Jakousi osvětovou atrakcí byl pak tenhle simulátor nárazu při autonehodě.

"Simuluje to, jako kdyby člověk naboural se svým osobním autem při rychlosti 30 kilometrů v hodině, i při takto malé rychlosti, kdyby nebyl připoután, tak ho to vyhodí z toho sedadla, zkrátka je to takové školení pro ty lidi, aby jezdili v autě připoutaní," řekl Miroslav Preclík, instruktor autoklubu UAMK.

Vedle simulátoru nárazu si pak návštěvníci mohli vyzkoušet také simulátor, který řidičům a spolujezdcům přiblížil nepříjemný zážitek otočení auta na střechu.

"Není to atrakce, je to opravdu určené, aby si rodiče nebo větší děti vyzkoušeli, jaké to je, když máte nehodu s automobilem a zůstanete viset v tom bezpečnostním pásu. Já jsem si to vyzkoušel, je to opravdu velmi přesvědčivé, ten bezpečnostní pás vás plně podrží a nespadnete na hlavu," řekl Martin Jedlička (TOP 09 + STAN), zastupitel MČ Praha 8.

Zábavná a vzdělávací akce pak dětem nabídla také oblíbenou prohlídku hasičského auta, školení první pomoci nebo divadelní a hudební vystoupení.


Dostávejte aktuality na váš e-mail.
Každý den zasíláme všechny novinky z webu v jedné přehledné zprávě.







K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688