mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  05.06.2023 08:16:00

Prezentační akce na propagaci českého chmele a pivovarnických technologií v Sapporu

Prezentační akce na propagaci českého chmele a pivovarnických technologií v Sapporu

05.06.2023 / 06:48 | Aktualizováno: 05.06.2023 / 08:16

Velvyslanectví v Tokiu ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR, Honorárním konzulátem ČR v Sapporu, Svazem pěstitelů chmele za přispění Výzkumného pivovaru VŠCHT a japonského pivovaru Sapporo v prostorách hotelu Sapporo Park Hotel uspořádalo prezentační akci na podporu českého chmele pro zástupce japonských pivovarů a minipivovarů z regionu Hokkaidó a Tóhoku.

Marketingová aktivita na podporu ekonomické diplomacie „Propagace českého chmele a pivovarnických technologií v Japonsku“ seznámila japonskou odbornou veřejnost s využitím různých odrůd českého chmele při vaření piva, přispěla ke zvýšení povědomí o specifikách českého piva a podpořila možnost navázání obchodní spolupráce. Jedinečnost projektu spočívala v tom, že díky spolupráci s Honorárním konzulátem v Sapporu, byl český chmel a jeho odrůdy poprvé představeny zástupcům japonských pivovarů na ostrově Hokkaidó a severovýchodních oblastí Honšú - regionu Tóhoku, který zahrnuje prefektury Aomori, Fukušima, Iwate, Miyagi, Akita a Yamagata.

Na slavnostním zahájení akce přivítal přítomné hosty Honorární konzul ČR v Sapporu, pan Masahiro Nomura. Svou prezentaci o České republice, českém zemědělství, potravinářství a zahraničním obchodě prezentovala zemědělská diplomatka Irena Leopoldová.Následovala prezentace pana Koie z pivovaru Sapporo o unikátnosti českého chmelu, tradici pěstování, odrůdách chmele, a o společném projektu pěstování chmele na Žatecku.Poté bylo návštěvníkům promítnuto video o tradici a pěstování chmele a vaření piva v ČR s japonskými titulky.Následně pokračovala část odborných přednášek. Jako první vystoupil pan Zdeněk Rosa, předseda Svazu pěstitelů chmele, který představil dlouhou tradici pěstování chmele v ČR, způsoby pěstování chmele a jeho jedinečnost. Další byla prezentace sládka a specialistu na vaření piv pana Tomáše Kincla z VŠCHT a sládka pivovaru Kácov, ten v rámci prezentační akce podrobně vysvětlil přítomným japonským pivovarníkům rozdíly mezi jednotlivými druhy českého chmele a jejich použití při vaření různých druhů piv.V rámci programu proběhla degustace piv, uvařených z českých odrůd chmele v českých pivovarech, jako jsou Pilsner Urquell Velké Popovice, pivovar Hostivar, Pioneer Brewer, Pivolod, Vinohradský pivovar, p. Vorkloster a p. St. Norbert. Tato piva byla dovezena přímo z České republiky speciálně na tuto akci. V závěrečné diskuzi a konzultacích byly sdíleny s přítomnými zájemci zkušenosti vystupujících s vařením řemeslných piv.

V prostorách, kde se marketingová akce pořádala, byly vystaveny vzorky chmele výše zmíněných odrůd, návštěvníci také obdrželi balíčky s prezentovanými odrůdami, které si mohli odnést spolu s brožurami o Českém pivu a propagačními materiály firem Bohemia hop a Arix.

Na tuto marketingovou aktivita navázala na předchozí akce konané v Tokiu v roce 2019 a v Sakai v roce 2022.

Seminář byl promítán prostřednictvím MS Teams přihlášeným sládkům z celého Japonska.

Společné foto

Společné foto


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688