Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Z domova  |  31.05.2023 11:50:44

Praha 2: Chceme zachovat historickou Kuželnu a oživit přilehlý park


Rada městské části Praha 2 na svém pondělním jednání rozhodla, že si nechá zpracovat projektovou dokumentaci na revitalizaci budovy Kuželny a přilehlého areálu v parku U Hradeb podél ulice Horská. Místo původně plánované celkové revitalizace parku podél novoměstských hradeb by se chtěla zaměřit na zachování komunitního charakteru místa.

Změnu postoje radnice oznámila v únoru tohoto roku v návaznosti na připravovaný rozpočet městské části, kdy plánované investice prošly ve světle ekonomicky těžko predikovatelného vývoje přísným přehodnocením. Takovou investicí byl i záměr komplexní revitalizace parku U Hradeb, od kterého nakonec radnice v důsledku rostoucích cen služeb a materiálů ustoupila. „Nechali jsme si zpracovat statický posudek historické Kuželny, který nám odpověděl na mnohé otázky. Budova a její okolí dostálo posledních zásadních úprav koncem 80. let a její aktuální stav je havarijní. Přesto je i dnes toto místo cílem komunitního setkávání a jeho potenciál bychom rádi využili. Přejeme si, aby území i nadále poskytovalo rekreačně-sportovní vyžití a dostálo revitalizace, které si zaslouží,“ přibližuje místostarosta Jan Korseska, který má ve své gesci finance a správu majetku.

Budova i přes špatný technický stav stále slouží jako klubovna s občerstvením a kuželkářskou dráhou pro utkání místního klubu. „Měli bychom využít to, co Kuželna a její okolí nabízí – jedinečnou lokalitu a komunitní charakter místa spjatého s historií, a z těchto přínosů vytvořit základní kámen, na kterém můžeme postavit budoucnost celého areálu. Přejeme si, aby po revitalizaci nadále sloužilo co nejširší skupině občanů Dvojky. Lidé by si zde v budoucnu mohli v létě posedět u táboráku, vypěstovat zeleninu v komunitní zahradě nebo si jen odpočinout a potěšit se krásným výhledem. Obnovit chceme také venkovní sportoviště,“ dodává Jan Korseska.

Vedle zachování funkčního využití stávajícího objektu Kuželny se zázemím pro hráče a diváky proto radnice považuje za klíčové vybudování veřejně přístupné restaurace, zázemí pro komunitní zahradu a revitalizaci plochy se sportovním využitím. Na střeše budovy by pak měla vzniknout pobytová terasa s vyhlídkou.

Radnice předpokládá, že cena projektu včetně nákladů stavebního řízení nepřesáhne částku 2 mil. .

 

Zprávu zpracoval Odbor komunikace ÚMČ Praha 2

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688