Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  29.05.2023 10:34:00

Středočeský kraj a mladoboleslavský Červený kříž uzavřou memorandum o spolupráci při realizaci nového domova se zvláštním režimem

Středočeský kraj se stejně jako jiné regiony v některých svých lokalitách potýká s nedostatkem míst v domovech seniorů či v domovech se zvláštním režimem. Jednou z nich je i oblast Mladoboleslavska. Ke zlepšení situace by měl přispět nový domov se zvláštním režimem v nyní nevyužívané budově Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, který by měl vzniknout díky spolupráci Středočeského kraje, mladoboleslavské nemocnice a Oblastního spolku Českého červeného kříže v Mladé Boleslavi. Návrh memoranda o spolupráci dnes schválilo krajské zastupitelstvo.

„Hledali jsme nejlepší řešení a spojili jsme síly s místními subjekty. Výsledkem je návrh memoranda o spolupráci, jehož cílem je zvýšení dostupnosti uvedených typů pobytových sociálních služeb cca o 40 nových lůžek,“uvedl náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.

Návrh Memoranda o spolupráci je koncipován jako dohoda Středočeského kraje, Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, a. s., a Českého červeného kříže a jeho Oblastního spolku Mladá Boleslav, jehož účelem je deklarace vzájemné spolupráce a koordinace postupu zúčastněných stran v návaznosti na společná jednání ve věci odkupu, přestavby a následného provozu domova se zvláštním režimem. Konkrétní termíny zatím nejsou stanoveny.

Nová kapacita pobytové sociální služby by měla vzniknout v nyní nevyužívané budově Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, a.s., kterou by od nemocnice odkoupil Český červený kříž. Po provedení nutných stavebních úprav by tuto službu i provozoval. Středočeský kraj by pak domov zařadil do své sítě sociálních služeb.

„Oblastní spolek ČČK Mladá Boleslav provozuje v současnosti v této budově 20 lůžek v režimu zdravotní péče, v rámci kterých poskytuje dlouhodobou paliativní a ošetřovatelskou péči. Tato služba by byla plně zachována a pro sociální službu by byla vytvořena kapacita zcela nová. S péčí o takto zvlášť zranitelné osoby ve velké míře plně závislé na péči poskytované třetími osobami má mladoboleslavský Červený kříž bohaté zkušenosti. Přesto si musíme přiznat, že rozšíření poskytování služeb do oblasti sociální je určitě velkou výzvou a v žádném případě se nejedná o lehký úkol. My jako kraj tak samozřejmě poskytneme veškerou možnou podporu,“ vysvětlil náměstek Pavel Pavlík.

„Mladoboleslavsko je jednoznačně regionem, kde nám místa v domovech chybí a naše krajská síť sociálních služeb by jistě v tomto ohledu další místa potřebovala. Bezpochyby je uvítají i místní obyvatelé. Proto jsem velmi rád, že se nám otevírá možnost rozšířit tolik potřebnou službu pro naše občany a přispět tak k její lepší dostupnosti,“ doplnil radní pro oblast sociálních věcí Martin Hrabánek.


© foto ČČK Opava

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688