mzcr.cz (MZ ČR)
Zdravotnictví  |  31.03.2023 08:15:53

Projekt na podporu domácí specializované paliativní péče úspěšně skončil

V roce 2018 vznikl na Ministerstvu zdravotnictví projekt na podporu domácí specializované paliativní péče. Projekt realizovaný ministerstvem s názvem Podpora paliativní péče – zvýšení dostupnosti domácí specializované paliativní péče (registrační číslo CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_039/0008214) byl podpořen z prostředků Operačního programu Zaměstnanost, který byl spolufinancován Evropským sociálním fondem. Projekt byl zaměřen na zvýšení dostupnosti a standardizaci zdravotních služeb v oblasti domácí paliativní péče. Jeho cílem bylo zvýšení kvality péče o umírající v jejich vlastním sociálním prostředí (včetně zajištění zdravotní péče na náležité odborné úrovni) v přítomnosti blízkých osob a bez nutnosti převozu do nemocničního zařízení.

Hlavním, naplněným cílem projektu, bylo vytvořit prostředí pro rozvoj, zvýšení dostupnosti a standardizaci zdravotních služeb v oblasti domácí paliativní péče prostřednictvím vytvoření programu domácí paliativní péče, nastavení a ověření vytvořených metodik. Celkem bylo podpořeno 9 organizací, kterým náleží velké poděkování za to, že se projektu účastnily. Mezi vybrané poskytovatele patřily: Hospic Sv. Jiří, Domácí hospic Athelas – středisko Husitské diakonie, Hospicová péče sv. Kleofáše, Oblastní charita Pardubice, Girasole, sdružení pro pomoc a rozvoj, Domov – Plzeňská hospicová péče, Domácí hospic Vysočina a Nemocnice Pelhřimov. Velice nás těší, že kromě této podpory přímé péče vznikly metodické výstupy, které mohou napomoci dalšímu rozvoji této péče, např.: Metodika sebehodnocení řízení organizace, Metodika sebehodnocení přímé péče, Metodika tvorby plánu rozvoje, Metodika externího hodnocení kvality mobilní specializované paliativní péče a revize Standardů mobilní specializované paliativní péče. Za účelem sdílení dobré praxe byly v projektu realizovány odborné semináře, konference a vytvořena vzorová a podpůrná dokumentace pro mobilní hospice. Výstupy projektu byly zveřejněny na projektovém webu www.paliativa.cz.

Rozvoj paliativní péče vnímáme jako jednu z důležitých priorit našeho resortu. Věnujeme se nejenom rozvoji přímé péče, ale také tvorbě investičních příležitostí. V současné době připravujeme další projekty, které napomohou zvýšení dostupnosti paliativní péče v ČR tak, aby byla dostupná ve všech segmentech zdravotní péče.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem pracovníkům v přímé péči, kteří se věnují poskytování paliativní péče. Velice si vaší práce vážíme!

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688