pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  21.03.2023 09:14:36

Kraj připravuje nákup pozemku pro stavbu záchranky v České Třebové

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání učinila důležitý krok v přípravě výstavby nové výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby v České Třebové, která by měla posílit dostupnost rychlé pomoci v oblasti mezi Českou Třebovou a Svitavami. Základna by měla stát v blízkosti silnice I/14 na výjezdu z města směrem na křížení se silnici I/43 spojující Lanškroun a Svitavy. O nákupu potřebného pozemku budou na svém nejbližším jednání rozhodovat krajští zastupitelé.

„Vedle vybudování nových výjezdových základen v Litomyšli a ve Svitavách jsme na základě konzultací s vedením Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje identifikovali navýšení počtu výjezdů v oblasti České Třebové. To vyžaduje aktivaci výjezdových skupin z Ústí nad Orlicí, Litomyšle či Svitav. Proto jsme se rozhodli, že prověříme možnosti výstavby základny přímo v České Třebové, které je nejen významným železničním uzlem, ale nachází se zde také celá řada průmyslových areálů a sportovišť, mezi které patří také sportovní areál Peklák, který je využívaný nejen v zimě pro lyžování, ale velmi hojně také v létě pro sjezdy na horských kolech, při kterých i dle sdělení lékařů dochází často k vážným zraněním,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Rada kraje proto schválila záměr nákupu potřebných pozemků. „Návrh na uzavření kupní smlouvy předložíme zastupitelstvu na jeho dubnovém jednání. Následně by byly předmětné pozemky předány se všemi součástmi a příslušenstvím k hospodaření Zdravotnické záchranné službě Pardubického kraje. Na nákup pozemků byl zpracován znalecký posudek, který je pro nás závazným v rámci jednání o pořizovací ceně. Celkem se jedná o 2 634 m2, které jsou znaleckým posudkem ohodnocené na 5,284 milionu korun včetně všech nákladů souvisejících s pořízením pozemku,“ řekl radní pro oblast majetku Alexandr Krejčíř.

Pozemek je dopravě velmi dobře dostupný. „V rámci prověřování potenciálně vhodných pozemků bylo důležité, aby byla oblast dobře dopravně dostupná s možností rychlého výjezdu na hlavní silnice. Jako takový byl identifikován pozemek v blízkosti silnice I/14 u benzinové stanice na výjezdu z města směrem na Třebovice a křížení se silnicí I/43, která spojuje Svitavy a Lanškroun,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Z regionů:

Út 17:41  Jarní design market v GASK s rekordní návštěvností Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Út 17:02  V Roudnici nad Labem se se starosty řešila VRT Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688