muni.cz (Masarykova univerzita)
Z regionů  |  17.02.2023 16:34:13

Kam zajít na skvělou snídani v Brně?

Kam zajít na skvělou snídani v Brně?

Brno je nejen plné studentů, ale také plné kaváren. Jedna ze zahraničních studentek MU Sofiia Synytska z Ukrajiny přináší tipy na skvělé snídaně v Brně a zároveň také tipy na místa, kde lze strávit příjemné chvíle s přáteli.

Foto: Martin Pavlík

Říká se, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Když vám doma dojde jídlo nebo nemáte náladu na vaření, případně chcete dohnat resty s přáteli nebo se seznámit s někým novým, přinášíme vám několik tipů na místa v Brně, kde si můžete dát skvělou snídani.

Pozor na načasování

Než vyrazíte ven, zkontrolujte si otevírací dobu i čas podávání snídaní, protože některá místa končí se snídaní v 11 hodin, jiná neotevřou ani před desátou. A nezapomeňte, že o víkendech se otevírací doba mnoha kaváren může lišit od všedních dnů.

Maybe Coffee & Bistro
Maybe Coffee & Bistro otevírá ve všední den v 8, o víkendech v 9. Najdete tam široký výběr od bagelů přes anglickou snídani až po francouzské toasty. Pokud máte chuť na sladké, velmi chutné jsou i brownies a cheesecaky.

Podnik Café Bar
Útulné místo v centru města, kde se snídaně podává do 11:30. A o víkendech si můžete dát na čas, protože se tam můžete nasnídat až do 14:00. Podnik café bar nabízí obvyklý výběr kávy a vybrat si můžete také z různých vaječných jídel, avokádových toastů, bagelů a ovocných mís.

Foto: Martin Pavlík

Zvažte své preference

Chutě jsou různé. Někteří lidé mají rádi francouzské snídaně, někteří anglické. Někdo si vystačí s kávou a croissantem nebo cereální miskou, jiný ne nedá dopustit na palačinky. I mezi těmito si v Brně vyberete.

Kafec
Kafec je pro milovníky vaflí, ale nejen pro ně. Pokud máte chuť na výživnou snídani, vřele doporučuji vyzkoušet Královskou snídani jedná se o novou variaci anglické snídaně s nádechem české kuchyně.

William Thomas Artisan Bakery
Pekárna plná vyborného pečiva. Když vám k dobrému ránu stačí sladký croissant a lahodná káva, je toto výjimečné místo přesně pro vás.

Fabrik Food Factory
Pokud hledáte bohatý výběr vegetariánských snídaňových jídel, Fabrik Food Factory je přesně to, co hledáte. Kromě toho tam můžete zůstat na chutný oběd, který je každý den jiný.

Jezte zdravě

Stravovat se v rychlém občerstvení šetří čas a může to být občas zábavné, ale neměli byste zapomínat na to se o sebe dobře starat. Jíst zdravě je základ! Výživná snídaně je jedním z mnoha způsobů, jak dbát na své zdraví.

Poppy Beans
Příhodné místo, kde se můžete učit na zkoušky, snídat s přáteli bagely nebo granolu s řeckým jogurtem a čerstvým ovocem. Nebo si užít klidnou chvilku o samotě s lahodným dortem nebo tvarohovým koláčem. Každou druhou sobotu mají navíc speciální víkendový brunch, podrobnosti najdete na jejich Instagramu a Facebooku.

Koffein
Podnik, který kombinuje croissanty s anglickou snídaní, rozhodně stojí za vyzkoušení. V kavárně si můžete kromě anglické snídaně dát třeba avochléb, sandwich, slané nebo sladké lívance. V kavárně také mají výbornou kávu, se kterou můžete začít svůj den.

Foto: Martin Pavlík

Fotogenické kavárny v Brně

Sedět na krásném místě a užívat si atmosféru dokáže mnohým rozjasnit den. Některé fotogenické kavárny v Brně navíc nerozjasní jen vaše ráno, ale i váš instagramový účet.

Podnebi
Kavárna Podnebi pod Špilberkem je velmi fotogenickým místem, obzvláště v létě a na podzim díky nádherným venkovním prostorám. Snídaně jsou tam navíc syté a je z čeho vybírat, od croissantů, ovesné kaše až po avokádový toast.

SKOG
Kavárna SKOG je místem pro ty, kteří dávají přednost minimalistickému městskému interiéru a hledají chutné wrapy, toasty a sladké palačinky mnoha různých chutí.

Bar Coffee Trail
Bar Coffe Trail má v Brně hned tři kavárny. Do Coffe Trailu můžete zajít na míchaná vejce, chutné avokádové toasty nebo na palačinky. Můžete si tam také odpočinout, pracovat nebo posedět s přáteli a užít si příjemnou atmosféru.

Foto: Martin Pavlík

redakčně upraveno 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688