olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  09.02.2023 13:12:45

Olomouc hledá ředitele základních škol

Olomouc hledá ředitele základních škol

9. února 2023 (čt)

Město vyhlašuje konkursní řízení na vedoucí pracovní místa ředitelů a ředitelek pěti olomouckých základních škol. Rada města zároveň odsouhlasila jmenování konkursních komisí pro posuzování uchazečů. Přihlášky mohou zájemci podávat do 14. března 2023.

„Jako zřizovatel musíme přistoupit k vyhlášení konkursních řízení na vedoucí pracovní místa ředitelů v pěti našich základních školách. V poměrně krátkém čase se totiž odehrává několik zásadních událostí, které ve svém důsledku vyvolají změny ve vedení škol,“ uvedl náměstek primátora pro školství Viktor Tichák. „Ve třech případech odcházejí ředitelé škol na vlastní žádost, ve čtvrtém případě se jedná o ukončené funkční období a v tom posledním je důvodem končící termín jmenování do vedoucí pozice,“ popsal náměstek.

Na vlastní žádost se vzdali funkce ředitelé ze Základní školy a Mateřské školy Demlova (k 31. 7. 2023), ze Základní školy Mozartova (k 24. 1. 2023) a ze Základní školy Stupkova (31. 5. 2023). V Základní škole Zeyerova končí ředitelce šestileté funkční období (k 31. 7. 2023) a ve Fakultní základní škole a Mateřské škole Holečkova je důvodem uplynutí lhůty pro pověření řízení školy, které bylo na dobu určitou (24. 7. 2023).

Na místa ředitelů a ředitelek v uvedených školách už město, jako zřizovatel, vyhlásilo konkursní řízení. Rada města zároveň odsouhlasila požadavky pro výběrová řízení a v souladu s vyhláškou jmenovala komise pro posuzování uchazečů. „Kromě toho, že jako zřizovatel chceme přitáhnout do vedení našich škol kvalitní ředitele, usilujeme tím zároveň o transparentní způsob jejich výběru,“ objasnil náměstek Tichák. Konkursní komisi pro výběr uchazečů tak tvoří vždy dva členové určení zřizovatelem, jeden člen určený ředitelem krajského úřadu, dva určení Českou školní inspekcí, jeden člen, kterým je pedagogický pracovník příslušné právnické osoby vykonávající činnost školy, jeden člen, kterým je školní inspektor České školní inspekce, a jeden, kterým je člen školské rady.

„Jsem přesvědčen, že takové složení výběrové komise je odborné, méně politické a odráží více pohledů na práci ředitele a vizi školy. Bez dobrých lídrů se totiž školství nepohne. Pozice ředitele školy je klíčová i pro její rozvoj a má velký vliv na to, jak se ve škole učí a jak se tam děti cítí,“ vysvětluje náměstek Viktor Tichák s tím, že konání konkursních řízení na vedoucí pracovní místa ředitelů a ředitelek škol je jedním z pilířů politiky současné Rady města Olomouce v oblasti školství.

Veškeré informace o výběrových řízeních, včetně předpokladů a náležitostí nutných pro podání přihlášek a termínů, je zveřejněn na úřední desce Magistrátu města Olomouce a také na Facebooku statutárního města Olomouce.

Informace k výběrovým řízením na úřední desce magistrátu

| Poslední úprava: 9. února 2023 (čt)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688