Jiří Ščobák (Zlatá minca)
Investice  |  10.12.2022 09:39:35

Zpověď: Jak se může člověk, který nestandardně vydělává, dostat na finanční dno? VIDEO

Andrej Jurč pracuje ve finanční branži od roku 2017. Přesto se dostal do osobních finančních problémů, ze kterých se těžko a bolestivě zvedal. Na rozdíl od většiny lidí, kterým se něco podobné stane, je o svých zážitcích ochoten hovořit. Udělal jsem s ním rozhovor.

Ptám se:
Jak a proč ses dostal do finančních problémů? Co jsi kupoval, co jsi nepotřeboval? Co říkala tvoje žena - kdy začala vnímat, že se něco děje? Jak a kdy se finanční problémy začaly projevovat? Jak velké se naakumulovaly dluhy? Jak jsi situaci řešil? Co bylo nejtěžší? Proč je pro chlapa obtížné prodat auto? Jaké rady ti pomohly? Měl jsi problémy se spaním? Budeš opakovat předchozí pracovní tempo? Kde jsou rizika? Uskromňovali jste se? Kdy ses začal cítit lépe? Registruješ kolem sebe lidi s podobnými problémy? Proč bychom se neměli starat, co si lidé myslí? Proč je v životě důležité být na peníze "připraven"? Co tě krize naučila? Myslíš, že lidé často bezhlavě nakupují?



Jak se může člověk, který nadstandardně vydělává, dostat na osobní finanční dno?


Je to až veľmi jednoduché. Nevie zvládnuť svoje ego a robí veľa chýb. Ponáhľa sa, chýba mu trpezlivosť budovať stabilný príjem a zdravý rodinný či firemný rozpočet. Častokrát pracuje na úkor osobného času a to si vyberá svoju daň. Či už na rodine alebo na vlastnej energii. Snaží sa rýchlo podobať úspešným ľudom aj keď nato ešte nie je zrelý a pripravený. Osobne ani finančne.
Kupuje zbytočne drahé veci bez rozumu ale vždy si nájde argument na to, prečo to dáva zmysel. Pomaly sa začína strácať a ani si to neuvedomuje. Až je na zlej ceste, ktorá ho pohltí a nevie z nej odbočiť. Hanbí sa priznať si že má problém - najprv pred sebou samým a potom aj pred svojím okolím. A keď už nemá inú možnosť a rozhodne sa že musí vec riešiť, nevie ako na to a na koho sa obrátiť.

Jak se ti z toho povedlo dostat?


Riešenie bolo jednoduché a zrejmé, no náročné pre ego, sebavedomie a dôstojnosť. A to predať drahé auto. Zrazu som mal dosť peňazí na vyplatenie dlhov a vytvorenie finančnej rezervy. To mi dalo čas na oddych a upratanie myšlienok. Zrazu som mal energiu na prácu, vrátilo sa pozitívne myslenie. Opäť som začal chodiť medzi ľudí, nadväzoval som nové kontakty a dá sa povedať, že môj život sa zmenil za mesiac. Oslobodil som sa od dlhov a po dlhej dobe sa nadýchol.

Nakolik je podle tebe v biznise zásadní mít drahé auto? Nakolik dnes řešíš, co si lidé myslí?


V mojom svete je úplne jedno aké máte auto. To som už pochopil.
A čo si myslia iní? Na jednej strane to nie je jedno. Dôležité to je. Ale rovnako je dôležité nenechať sa pohltiť stereotypmi a konzumom. To je cesta do problémov. Všetko treba riešiť pokojne a s rozumom. Radšej týždeň uvažovať ako mesiac riešiť problém.

Zlatá minca

Soutěž finančních produktů Zlatá minca se koná na Slovensku od roku 2005 (v ČR není). Vyhlašuje nejlepší produkty slovenských bank, pojišťoven a fondů, výsledky jsou publikovány na www.zlataminca.sk. Od léta 2020 se realizují jednou týdně nekomerční, diskusní webináře na ekonomická a finanční témata. Pozvání přijalo již mnoho desítek finančních a ekonomických expertů, diskuse trvají nejčastěji do jedné hodiny.

Kromě toho pro slovenský trh existuje diskusní facebooková skupina Fórum Zlatá minca (o finančných produktoch), ve které se může kdokoli nekomerčně poradit. Je největší skupinou o financích na slovenském Facebooku.

11.12. 09:40  Chudacek (Chytrak)
10.12. 18:31  Trochu zavádějící (Marek)
10.12. 13:51  Dobrá rada nad zlato -) (Tomáš Marný)

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688