Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  14.10.2022 13:38:32

Investiční bankovnictví JPMorgan za třetí kvartál překonalo očekávání. CEO Dimon by začátkem roku rád obnovil odkupy akcií

Banka JPMorgan reportovala upravené výnosy za třetí kvartál ve výši 33,49 mld. USD, čímž se dostala nad očekávání trhu 32,35 mld. USD. Čistý zisk za kvartál ale klesl o 17 % na 9,7 mld. USD. Akcie v pre-marketu reagují růstem o 2,5 %.

Lépe, než se čekalo, se dařilo divizi korporátního a investičního bankovnictví (výnosy 6,77 mld. vs. očekávání 6,58 mld. USD), obchodování s dluhopisy (výnosy 4,47 mld. USD vs. odhad trhu 4,11 mld. USD) i investičnímu bankovnictví, které se sice meziročně propadlo o 43 %, přesto však přineslo výnosy 1,71 mld. USD, když trh byl nastaven na 1,59 mld. USD. Hůře oproti odhadům se dařilo obchodování s akciemi, které vyneslo 2,30 mld. USD při odhadu 2,48 mld. USD.

Upravený čistý úrokový výnos 17,63 mld. USD převýšil odhad 16,91 mld. USD. Celková depozita 2,41 bil. USD mírně podstřelila očekávání trhu 2,48 bil. USD. Ukazatel kapitálové přiměřenosti CET1 je na 12,5 %. Zisk na akcii se usadil na 3,12 USD.

CEO Jamie Dimon očekává, že se ukazatel kapitálové přiměřenosti vyšplhá v prvním pololetí na 13 % a doufá, že začátkem roku obnoví odkupy akcií. Zároveň ale varoval před značnými brzdami, kterým nyní čelí USA, jako je neúnavně vysoká inflace vedoucí k vyšším celosvětovým úrokovým sazbám. Na druhou stranu dodává, že jsme svědky toho, že spotřebitelé dále utrácí, firmy jsou nadále zdravé a nových pracovních míst je dostatek.

Zdroj: Bloomberg, Reuters, Patria




Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688