Marek Unčovský (Nemomax)
Okénko BIG EXPERT  |  12.09.2022 10:53:02

Ceny bytů v Lipně nad Vltavou vzrostly za dva roky o téměř 80 %

Lipno nad Vltavou, dlouhodobě velmi oblíbená a vyhledávaná rekreační destinace ze strany českých i zahraničních turistů, stále nabízí velký potenciál v oblasti investování do realit. „Pokud se podíváme na data za poslední necelé tři roky, můžeme pozorovat, že například ceny standardních bytů v Lipně nad Vltavou vzrostly od roku 2020 téměř o 80 %. S ohledem na prémiovost lokality lze navíc očekávat, že si stále udrží svou hodnotu,“ uvádí Marek Unčovský, předseda dozorčí rady Nemomax investičního fondu s proměnným základním kapitálem, a.s.*, mezi jehož projekty je také projekt rodinného bydlení VIVA Lipno.

Lipno nad Vltavou je atraktivní lokalitou, která nabízí dostatek vyžití během letní i zimní sezóny a její přírodní krásy i zajímavé turistické cíle ročně přilákají desetitisíce turistů, což odráží i vývoj cen nemovitostí v posledních letech. „Ceny bytů v lokalitě byly v roce 2020 necelých 53 tisíc korun za m2. V roce 2022 už tato cena přesahuje 94 tisíc korun za m2. Ke konstantnímu nárůstu pak dochází i v případě rodinných domů. U prémiových projektů jako je VIVA Lipno se ovšem ceny od standardu výrazně liší a jejich průměr se dostal ke hranici 170 000 Kč za m2. V případě jednotek s výhledem na vodní hladinu se cena může vyšplhat i vysoko nad 200 000 Kč jako je tomu u podobných projektů v lokalitě Lipna nad Vltavou, kterých je v současnou chvíli nedostatek,“ vysvětluje Marek Unčovský.

Nemovitosti v lokalitě by si navíc měly i přes možný pokles cen udržet svou hodnotu. „Prémiovost lokality, o níž lze říci, že o ni bude stále obrovský zájem, i současné nedostatečné kapacity, tyto ukazatelé dokáží predikovat, že ceny nemovitostí v lokalitě nebudou klesat a udrží si svou hodnotu, navzdory tomu, že se v České republice očekává pokles cen nemovitostí,“ vysvětluje Marek Unčovský.

Příkladem prémiové nemovitosti je právě projekt VIVA Lipno investičního fondu Nemomax, který nabízí dlouhodobé investování do reálných hodnot se stabilním růstem a nadstandardním výkonem. „Lipno nad Vltavou se díky svému úspěšnému rozvoji stává prémiovou residenční lokalitou pro klientelu, která hledá únik před klasickým bydlením ve městech. Projekt VIVA Lipno právě na tento trend reaguje. Projekt rodinného bydlení vzniká na břehu lipenské přehrady přímo v první linii u vodní nádrže, což ještě podtrhuje jeho výjimečnost. Současně se jedná o výjimečný architektonický počin. Na délce 1,3 kilometru vznikne 10 dvoupodlažních bytových domů a 15 challetů. Zároveň bude maximálně respektovat stávající okolní přírodu, tedy jak porosty, tak vodní plochu,“ uvádí Marek Unčovský.

Projekt pracuje s moderní, udržitelnou architekturou, aby budovy funkčně i vizuálně propojily nadstandardní úroveň bydlení s místní krajinou.  „Už při zadání a zpracování architektonického návrhu byl prioritou citlivý přístup k místní přírodě. Nová zástavba bude maximálně respektovat její současnou podobu a nebude docházet k téměř žádným změnám. Důraz byl při realizaci architektonického návrhu VIVA Lipno kladen i na minimální zastavěnou plochu. Vybrali jsme proto design, který šetrně a šikovně využívá současný prostor pozemku a respektuje okolí,“ zakončuje Marek Unčovský. Výstavba by měla být dokončena v roce 2026.

 

 

O Nemomax investičním fondu s proměnným základním kapitálem, a.s.*

Nemomax investiční fond SICAV je investiční fond s proměnným základním kapitálem. Zaměřuje se převážně na provádění investic do účastí v kapitálových obchodních společnostech, zejména vlastnících nemovitosti, dále do nákupu a prodeje investičních cenných papírů, do nástrojů peněžního trhu, do pohledávek na výplatu peněžních prostředků z vkladů na účtu vedeného v bankách nebo zahraničních bankách a do úvěrů a zápůjček poskytnutých tímto fondem. Investiční fond Nemomax SICAV může nabývat i jiná aktiva, zejména nemovitosti, ale pouze jako svou doplňkovou investiční činnost. Investiční fond Nemomax SICAV je součástí skupiny RN Solutions.

 

 

*Fond je fondem kvalifikovaných investorů dle zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, jeho akcionářem se může stát výhradně kvalifikovaný investor dle paragrafu 272 tohoto zákona. Správce upozorňuje investory, že hodnota investice do fondu může klesat i stoupat a návratnost původně investované částky není zaručena. Výkonnost fondu v předchozích obdobích nezaručuje stejnou nebo vyšší výkonnost v budoucnu.

Sdělení klíčových informací fondu (KID) je k dispozici na http://www.avantfunds.cz/informacni-povinnost/. V listinné podobě lze uvedené informace získat v sídle společnosti AVANT investiční společnost, a.s., City Tower, Hvězdova 1716/2b, Nusle, 140 00 Praha 4.

Uvedené informace mají pouze informativní charakter a nepředstavují návrh na uzavření smlouvy nebo veřejnou nabídku podle ustanovení občanského zákoníku.

 

Správce fondu:

AVANT investiční společnost, a.s.

JUDr. Petr Krátký, investiční ředitel

+ 420 725 834 918

petr.kratky@avantfunds.cz

 

CIty Tower

Hvězdova 1716/2b

140 00 Praha 4 - Nusle

Marek Unčovský

Je zakladatelem a majitelem skupiny RN Solutions, jejíž portfolio zahrnuje takové společnosti, jako jsou AVANT investiční společnost, fond kvalifikovaných investorů Nemomax, technologický fond RN Tech, servisní organizace Cetolet, zážitková restaurace Aureole nebo investiční platforma CroFUNgo. V roce 2008 založil svou první firmu, která se zabývala realitami. V tomto oboru setrvává do dnes se svým investičním fondem Nemomax, který se zabývá investicemi do prémiových nemovitostí.

Nemomax

Nemomax investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. je fondem kvalifikovaných investorů dle zákona č. . 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, jeho akcionářem se může stát výhradně kvalifikovaný investor dle paragrafu 272 tohoto zákona. Zaměřuje se převážně na provádění investic do účastí v kapitálových obchodních společnostech, zejména vlastnících nemovitosti, dále do nákupu a prodeje investičních cenných papírů, do nástrojů peněžního trhu, do pohledávek na výplatu peněžních prostředků z vkladů na účtu vedeného v bankách nebo zahraničních bankách a do úvěrů a zápůjček poskytnutých tímto fondem.

Více na https://nemomax.cz/.


Poslední zprávy z rubriky Okénko BIG EXPERT:

18.04.2024  Puma, Nike a Adidas svedou na olympijských hrách vlastní bitvu David Matulay (InvestingFox)
11.04.2024  Výnos dluhopisů v lednu vyskočil z prosincových 7,45 % na 8,43 % Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. (Dluhopisomat)
10.04.2024  Inflace se drží na 2,0 %. Stále máme ale inflaci nižší než Eurozóna Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. (Dluhopisomat)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688