Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Tiskové zprávy  |  12.09.2022 08:49:42

Nové byty pro seniory na Praze 13


Radnice Prahy 13 úspěšně dokončila přístavbu Střediska sociálních služeb Prahy 13 v hodnotě 30,5 milionů korun. Deset malometrážních bytů a společenská místnost pro kluby seniorů v nové přístavbě bude v plném provozu v říjnu tohoto roku.

„Péče o seniory a s tím spojená přístavba Lukáše je jednou z priorit naší městské části. Ta představuje, dle mého soudu, velmi efektivní a ekonomicky velmi výhodné řešení, jak v Praze 13 rozvíjet a zkvalitňovat další služby určené našim seniorům. V říjnu najde v nové části budovy Lukáše nový bezpečný domov další desítka seniorů, celková kapacita celého zařízení se zvýší o třetinu a kluby pro seniory zde najdou nové zázemí pro svou činnost,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka a dodal: „Přestože stavba byla, zejména v minulém roce, provázena problémy s dodávkami materiálů, vše se nakonec podařilo zdárně překonat a během letošního léta byly dokončeny interiéry všech bytů a společenských sálů“.

„Přístavba byla zahájena na jaře v roce 2021 a je součástí areálu, ve kterém sídlí Středisko sociálních služeb Prahy 13.  Jedná se o výstavbu čtyřpodlažního objektu, kde ve třech podlažích je umístěno deset malometrážních bytů pro seniory a v přízemí se pak nachází dva víceúčelové klubové sály pro setkávání seniorů. Chtěl bych poděkovat vedení městské části za jeho správné rozhodnutí přistavit Lukáše. Stejně tak velký dík patří zejména zaměstnancům úřadu MČ, kteří stavbu organizovali a pracovníkům zhotovitele a všem ostatním dodavatelům, kteří všechno postavili. Je skvělé, že se vše postavilo během jednoho roku,“ poděkoval ředitel střediska Jiří Mašek.

Náklady na přístavbu objektu byly celkem 30,5 milionu korun, 26,8 milionů činily dotace od Hlavního města Praha. Zbylé finanční prostředky pokryla městská část Praha 13 z vlastních zdrojů a byly využity na dofinancování souvisejících činností s realizací stavby a dovybavení interiéru nábytkem a kuchyňskými linkami.

S přípravou staveniště a vlastním zahájením výstavby se započalo v březnu 2021. Podle plánu byla hrubá stavba dokončena na jaře letošního roku. V současné době probíhají poslední úpravy a administrativní činnosti směřující ke kolaudaci objektu. Nová část bude plně v provozu letos v říjnu.  Přízemí objektu se stane stabilním a moderně vybaveným zázemím pro kluby seniorů. Těch v městské části působí třináct a jejich členové svými aktivitami dokazují, že je pořád co dělat a umět se bavit i v pokročilém věku.

 

 

 Mgr. Lucie Steinerová

Vedoucí oddělení tisku a informací

Tisková mluvčí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688