mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  27.07.2022 14:24:00

Příležitosti pro podniky zaměřené na umělou inteligenci, blockchain a internet věcí

Příležitosti pro podniky zaměřené na umělou inteligenci, blockchain a internet věcí

Příležitosti pro podniky zaměřené na umělou inteligenci, blockchain a internet věcí

27.07.2022 / 13:58 | Aktualizováno: 27.07.2022 / 14:24

Italské ministerstvo hospodářského rozvoje připravuje pobídky pro firmy, které se chystají investovat a využívat technologie umělé inteligence, blockchain a internet věcí. Prostřednictvím Fondu pro rozvoj technologií, který je financován 45 mil. euro, budou přiděleny firmám prostředky na investice v těchto oblastech

Italské ministerstvo hospodářského rozvoje připravuje pobídky pro firmy, které se chystají investovat a využívat technologie umělé inteligence, blockchain a internet věcí. Prostřednictvím Fondu pro rozvoj technologií, který je financován 45 mil. euro, budou přiděleny firmám prostředky na investice v těchto oblastech.

Nový fond motivuje k využívání technologií ve firmách a korporacích a podporuje technologické inovace v nových nebo stávajících činnostech. Z fondu budou moci získat podniky, které se rozhodnou investovat do těchto technologií od 500 tis. euro do max. 2 mil. euro. O prostředky z fondu mohou žádat podniky ze strategických prioritních odvětví: průmysl a zpracovatelský průmysl, vzdělávací systém, zemědělsko-potravinářský průmysl, zdravotnictví, životní prostředí a infrastruktura, kultura a cestovní ruch, logistika a mobilita, bezpečnost a informační technologie a letectví a kosmonautika.

Hlavními příjemci pobídek jsou malé a střední podniky, nicméně mohou je využívat i velké společnosti, pokud pracují na projektu s malými a středními podniky. Fondy nemají žádná omezení na základě typu zakládané nebo již založené společnosti. Fondy jsou poskytovány také pro projekty podávané společně, tj. za účasti více účastníků, a to až do výše pěti na jeden projekt, pro který je požadován přístup k finančním prostředkům. Žádající subjekt musí mít formu právnické osoby a být zapsán v obchodním rejstříku; nesmí být v likvidaci ani v konkurzním řízení; nezískat v minulosti protiprávně finanční podporu na evropské úrovni; mít splacené ostatní eventuální půjčky a nebýt společností v obtížích.

Žádost o finanční prostředky bude možné podat pouze elektronicky na oficiálních internetových stránkách společnosti Infratel Italia od 21. září 2022, kde naleznete i podrobné informace. Předložit požadovanou dokumentaci lze již od 14. září 2022. Za podání žádosti se neplatí žádné poplatky. Email na Ministerstvo hospodářského rozvoje: dgiai.div06@mise.gov.it.

Pro získání více informací se můžete obrátit na ekonomické oddělení Velvyslanectví ČR v Itálii, email: commerce_rome@mzv.cz.

Andrea Nimmerfrohová, ekonomický specialista, Velvyslanectví ČR v Římě

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688