Ceskaposta.cz (Česká pošta)
Investice  |  20.07.2022 14:24:00

Nadace České pošty vydala Výroční zprávu za rok 2021

O činnosti Nadace České pošty a jejím hospodaření se můžete dočíst v auditované Výroční zprávě za rok 2021. Nadace České pošty otevřela v roce 2021 všechny své programy, a to Pošťáci POŠŤÁKŮM, Pošťáci SRDCEM a Pošta PRO ZDRAVÍ. Správní rada se v loňském roce zabývala 118 žádostmi o nadační příspěvky, z toho jich 114 schválila. Celkem byly vyplaceny příspěvky ve výši 3 284 412 korun. Každou žádostí, se kterou se na nadaci kolegové obrátili, se pečlivě zabývala na svých jednáních správní rada. Její činnost kontrolovala dozorčí rada.

V rámci programu Pošťáci POŠŤÁKŮM se loňském roce správní rada nadace zabývala 48 žádostmi o nadační příspěvek. Z toho dvě žádosti zamítla a 46 žádostí o příspěvek schválila. Vyplaceno bylo celkem 2 596 312 korun. Přispěli jsme na rehabilitace pro nemocné děti, obnovu domů po ničivém tornádu či povodních, kompenzační pomůcky, invalidní vozík, příspěvek na automobil pro postiženého syna naší kolegyně a mnoho dalšího. Smutnou kapitolou jsou příspěvky při úmrtí člena rodiny, které jsme poskytli v loňském roce v devíti případech.

Již počtvrté jsme otevřeli program Pošťáci SRDCEM a sešlo se nám 68 žádostí o příspěvek. Správní rada se důkladně věnovala všem žádostem a schválila příspěvek pro 66 z nich. Celkově bylo v roce 2021 těmto organizacím vyplaceno 660 000 korun, a to z daru ČSOB. Důležitou podmínkou pro přiznání příspěvku je osobní angažování pošťáků v těchto organizacích. Příspěvky směřují například na podporu malých hasičů, fotbalistů, mažoretek a dále také organizacím věnujícím se rozvoji volnočasových aktivit či zachování tradic.

V roce 2021 jsme z programu Pošta PRO ZDRAVÍ podpořili organizaci Post Bellum, která je provozovatelem archivu Paměť národa. Paměť národa je sbírka vzpomínek pamětníků 20. století a jejich životní příběhy jsou nahrávány ve formě audio a video nahrávek. Sbírka obsahuje cca 7 000 nahrávek a je jednou z největších tohoto druhu v Evropě. Pamětníci jsou přeživší holocaustu, veteráni 2. sv. války, perzekuování za minulého režimu, ale i běžní občané, kteří prožili větší část 20. století. S nástupem pandemie Covid 19 spustili Centrum pomoci Paměti národa, které si vzalo za cíl pomáhat pamětníkům v této době. V první fázi se jednalo hlavně o dodávky ochranných pomůcek, nákupů, obědů, léků. Následně o podporu mezilidského kontaktu prostřednictvím telefonních linek centra. Dále pomáhali také s registracemi do očkovacího systému. V péči Centra pomoci je cca 5 000 kontaktů. Nadace České pošty přispěla 45 000 na úhradu poštovného za rozesílané respirátory pro pamětníky. Druhým podpořeným byl spolek Rodinné centrum Andílek z Železného Brodu a příspěvek 40 000 korun byl určen na úhradu nájemného. I tyto příspěvky jsme poskytli díky finančnímu daru ČSOB.

Rok od roku se na nás obrací s žádostí o pomoc více pošťáků, a je tak vidět, že si nadace na poště již našla své místo. Všem, kteří nás podporujete, a to jakoukoli formou ze srdce děkujeme. Velmi doufáme, že vaše řady se budou dále rozšiřovat. Samozřejmě děkujeme také firmám, které nám na naši činnost přispívají.

 

Výroční zprávu Nadace České pošty naleznete ZDE


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út   9:00  Předběžný odhad HDP - 1. čtvrtletí 2024 ČSÚ (ČSÚ)
Út   8:43  Toto jsou dvě základní cesty, kterými se může vydat Fed. Jak v jednotlivých... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Út   8:27  Euro čeká na dnešní inflaci a HDP ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Út   8:25  Koruna čeká na HDP a centrální banky ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)

Přečtěte si také:

01.07.2022Hospodářský výsledek České pošty za rok 2021 Ceskaposta.cz (Česká pošta)
04.04.2022Výroční zpráva NKÚ za rok 2021 NKÚ (Nejvyšší kontrolní úřad)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688