Zpravodaj (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  14.04.2003 12:23:32

Počátek obchodování významné změny nepřinesl


Obchodování na pražské burze zahájilo týden mírným poklesem, klíčový index PX 50 poklesl prozatím o 0,16% na hodnotu 504,90 bodu, stejně jako index PX-D charakterizující obchodování ve SPADu, jenž poklesl o 0,29%.

Na počátku týdne se objevilo na trhu hodně nových informací. Jednou z nich je příznivá zpráva o jednáních představitelů Českého Telecomu a vlády se zástupci společnosti Atlantic West. Předmětem je odkud 49% akcií společnosti Eurotel Praha právě od konsorcia Atlantic West. K podpisu smlouvy by mělo dojít koncem dubna. Telecom by si tak mohl zajistit stabilní místo na telekomunikačním trhu, kdy by byl klesající počet účastníků využívajících pevné linky vyvážen stoprocentním vlastnictvím největšího z domácích mobilních operátorů. Akcie na tyto zprávy nereagují, doposud nedošlo k jedinému obchodu s tímto titulem, podobně i kurz zůstává oproti pátku nezměněn na hodnotě 306,70 korun.

Představenstvo společnosti Philip Morris dnes navrhlo vyplatit svým akcionářům dividendu ve výši 1448 korun na akcii, kterou před několika okamžiky valná hromada schválila. Akcie na burze oslabují o 1,18% (11328,40 ), při objemu 5 mil. .

Akcie ČEZu v dopoledním obchodování rostou o 0,38% na hodnotu velmi velmi blízkou 100 korunám a se svým objemem blížícím se 80-ti milionům korun jsou jednoznačně nejaktivnější a překonávají tak obvykle vedoucí Komerční banku. Společnost oznámila, že příštím roce rozhodne o elektrárně, která bude spalovat severočeské hnědé uhlí, a také přinesla plány na investici 45 mld. korun do elektrárny Tušimice I.

Komerční banka se dnes naopak těší jen nízkému zájmu investorů, když prozatím odklesala na hodnotu 1981 korun (-0,80%). Podobně i druhý bankovní titul Erste Bank – klesá (-0,44% na 2243 korun) při objemech o poznání vyšších.

Nejvíce nahoru se dnes tlačí Unipetrol, jehož akcie posilují o 0,82% na 45,67 korundůsledku příznivých zpráv. Objevují se nové informace o probíhající privatizaci tohoto holdingu – FNM předpokládá, že by prodej mohl přinést 8 – 10 mld. korun.

České radiokomunikace – bez obchodu, bez pohybu – 192,55 korun.

Český trh tak více méně potvrzuje vývoj patrný dopoledne v Evropě, kde není patrný žádný významný trend nahoru ani dolů.

Mojmír Mlčoch, Cyrrus



Tyto zprávy pro vás vytváří Cyrrus

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688