Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Přeprava  |  28.04.2022 12:14:57

Rozvoj veřejné infrastruktury pro rekreační plavbu na Labsko-vltavské vodní cestě podpoří cestovní ruch v kraji

Labsko-vltavská vodní cesta nabízí velký potenciál pro rozvoj rekreační plavby, a to jak ve formě velkých osobních lodí, tak i malých plavidel.

Rada Středočeského kraje se dnes na svém zasedání seznámila s informacemi Ředitelství vodních cest ČR, které plánuje v rozmezí let 2023 – 2026 realizovat řadu veřejných přístavišť pro velké i malé osobní lodě na Labsko-vltavské vodní cestě. Středočeský kraj si je vědom značného turistického potenciálu, a to nejen v oblasti vodní turistiky, proto plánované a již i realizované kroky ředitelství jednoznačně vítá.

Labsko-vltavská vodní cesta nabízí velký potenciál pro rozvoj rekreační plavby, a to jak ve formě velkých osobních lodí, tak i malých plavidel. „Kroky, které vedou ke zvýšení atraktivity Středočeského kraje jednoznačně vítáme. Vodní turistika a rekreační plavby obecně navíc patří dlouhodobě mezi velmi atraktivní oblast. Ve Středočeském kraji však v současné době chybí velká síť patřičné veřejné infrastruktury, kde by lidé lodě bezpečně a legálně uvázat a získat tím spojení s infrastrukturou na břehové části. Jsme proto rádi, že Ředitelství vodních cest ČR s rozšířením takové infrastruktury počítá,“ hodnotí radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda.

Ředitelství vodních cest ČR je investorem a provozovatelem veřejných přístavišť a vývazišť a již v letošním roce se podařilo zahájit první investiční akci v Mělníku, kde má vzniknout dle novodobých plánů první středočeské veřejné vývaziště pro malá plavidla. Projekty v dalších lokalitách jsou již ve fázi pokročilé přípravy a u vybraných z nich se v letošním roce též předpokládá zahájení realizace. „V roce 2023 by dle informací, se kterými jsme se dnes na radě seznámili, mělo dojít ve Středočeském kraji k otevření prvních z nich. Konkrétně by se pro malá plavidla mělo jednat o přístaviště Brandýs nad Labem, Čelákovice, Nymburk, Poděbrady či například Kolín. Do roku 2025 se předběžně počítá také s realizací přístaviště v Neratovicích,“ dodává Václav Švenda.

Současně se plánuje vybudovat takzvaná servisní centra a provozovat servisní lodě, které nabídnou doplňkové služby v podobě načerpání pohonných hmot, vody a odčerpání odpadních vod.


Labsko-vltavská vodní cesta nabízí velký potenciál pro rozvoj rekreační plavby, a to jak ve formě velkých osobních lodí, tak i malých plavidel. (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688