pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  06.04.2022 14:58:41

Nejen rekonstrukce interiérů. Domov mládeže v Přelouči bude mít i nový kabát

Radní Pardubického kraje dali zelenou výběrovému řízení na zateplení domova mládeže v ulici Jaselská, který využívají žáci z gymnázia a odborné školy v Přelouči. Předpokládané náklady na stavbu včetně dalších poplatků činí asi 32 milionů korundaní. Na přelomu tohoto roku se v domově začalo také s rekonstrukcí interiérů.

„Nepřestáváme s vyhledáváním objektů, u kterých je výhodná realizace úspor energií, a to i v případě budov škol a školských zařízení. Plán zateplení Gymnázia a SOŠ Přelouč je rozdělený na dva samostatné projekty. Jeden se týká domova mládeže, kde v současnosti probíhá také rekonstrukce interiérů, po níž by se měla kapacita domova rozšířit z 50 na 60 lůžek. Stavební práce budou realizovány postupně za plného provozu domova, nelze tak nyní odhadnout, za jak dlouho by mohlo být hotovo. Odhad u rekonstrukce interiérů je konec tohoto roku,“ vysvětlil radní pro oblast školství Josef Kozel.

Pardubický kraj inicioval již v předchozích letech na škole řadu investic. „V uplynulých čtyřech letech se podařilo na škole rekonstruovat hřiště a sociální zařízení v objektu odborné výuky a v hlavní budově školy. Investovali jsme také do zabezpečení školních objektů v podobě nového čipového systému. Nejen výuka grafických oborů je tu na velmi dobré úrovni, je třeba proto škole zajistit vhodné podmínky,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Úsporných opatření se nejdříve dočká domov mládeže, druhý projekt počítá se zateplením budovy školy. „V případě domova se chystá zateplení obvodového pláště kontaktním zateplovacím systémem na bázi polystyrénu a zateplení střešního pláště minerální vatou. Kompletně vyměněna budou okna za nová s předepsanou hodnotou tepelného odporu. Část energetických úspor bude realizována prostřednictvím vzduchotechnických zařízení se schopností zpětného získávání tepelné energie při výměně vzduchu,“ informoval náměstek hejtmana pro investice Roman Línek.

Zateplení domova mládeže vyjde podle zadávací dokumentace na necelých 31 milionů korun včetně daně, se všemi poplatky, které čítají například vypracování projektové dokumentace, pak na zhruba 32 milionů korun. „Na projekt zateplení domova mládeže v Přelouči se nám podařilo zajistit finanční spoluúčast z Operačního programu Životní prostředí. Podle předběžných odhadů by se mohlo jednat o částku v hodnotě 9,5 milionů korun,“ uvedl radní pro evropské fondy a regionální rozvoj Ladislav Valtr.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

13.12.2022Domov mládeže v Pardubicích má novou fasádu pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
22.11.2021Rekonstrukci domova mládeže v Kladrubech nad Labem již nic nebrání pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688