olomouc.eu (Olomouc)
Dotace  |  23.03.2022 14:52:02

Město Olomouc rozdělí na dotacích přes 50 milionů korun

Město rozdělí na dotacích přes 50 milionů korun

23. března 2022 (st)

Události posledních dvou let, kdy se hledaly úspory kvůli financování opatření v souvislosti s covidem, se samozřejmě podepsaly také na ekonomice města, oblast dotací nevyjímaje. Navzdory krácení rozpočtu si je však vedení města vědomo toho, že některé organizace jsou na příspěvcích z olomouckých dotačních programů existenčně závislé. Rozdělování dotací proto bylo tentokrát náročnější.

V dotačních programech odborů kanceláře primátora, školství, sociálních věcí, kultury a sportu bylo pro letošní rok rozděleno více než 50,5 milionu korun mezi více než 500 žádostí a dalších téměř 350 tisíc zůstává ještě v rezervě u dotací, o které mohou zájemci žádat v průběhu celého roku.

„Výše požadovaných částek každoročně několikanásobně převyšují finanční možnosti městských dotací, to se děje pravidelně a samozřejmě není v našich silách uspokojit všechny žadatele sto procenty částky, o kterou město žádají. Přesto jsem přesvědčen, že se nám i letos, kdy je vlivem covidu městský rozpočet poněkud napjatější, podařilo dotace rozdělit smysluplně a tak, aby v Olomouci podpořily konání zajímavých a prospěšných akcí či aby pomohly tam, kde je to třeba,“ říká primátor města Olomouce Mirek Žbánek. Z jeho odboru například pomůže téměř 300 tisíc korun zdravotně znevýhodněným s pořízením zdravotnických a kompenzačních pomůcek nebo s rehabilitacemi.

Odbor školství rozdělil ve svých dotačních programech 1,7 milionu korun – 300 tisíc korun podpoří výchovně vzdělávací aktivity pro děti a žáky MŠ a ZŠ, 900 tisíc korun půjde na využití volného času dětí a mládeže a dalších 400 tisíc korun poputuje na aktivity realizované vysokými školami.

Velký objem financí pravidelně přiděluje vedení města žadatelům o příspěvky z dotačních programů odboru sociálních věcí. Na sociální oblast a oblast odstraňování bariér jde letos celkem 2,7 milionu korun, sociální služby pak město v tomto roce podpoří celkovou částkou téměř 14 milionů korun. V rozpočtu odboru sociálních věcí pak ještě zůstává 1,1 milionu korun pro případné individuální žádosti. Tradičními příjemci dotací z tohoto odboru jsou také projekty v rámci programu prevence kriminality, které tentokrát čerpají dohromady 2,1 milionu korun.

Téměř 29 milionů korun rozdělili zástupci vedení města na akce a projekty v rámci kultury a sportu. Dotace v oblasti sportu dosahují skoro 20 milionů korun, ze kterých zhruba jeden milion korun připadá na pořádání sportovních akcí (a dalších 133 tisíc zůstává v rezervě pro další případné žadatele v průběhu roku), 6,6 milionu korun podpoří celoroční činnost sportovních organizací a 12,2 milionu korun jde na zabezpečení vrcholového a výkonnostního sportu dětí a mládeže. Kulturní akce pořádané v Olomouci město podpoří celkovou částkou 9 milionů korun.

| Poslední úprava: 23. března 2022 (st)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688