Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Akcie v ČR  |  10.03.2022 15:09:55, aktualizováno 12.03.2022 09:12:38

SAB Finance navrhne vyplatit dividendu za druhé pololetí 2021 s ještě vyšším výnosem

10. 3. 2022 

 Finanční skupina SAB Finance zlínského miliardáře Radomíra Lapčíka měla vydařený rok. Účetní zisk před zdaněním a auditem v roce 2021 dosáhl 200 milionů korun. Představenstvo tak navrhuje vyplatit další dividendu za druhé pololetí minulého roku.
O dividendě ve výši 46,50 koruny, což představuje výnos 8,78 procenta na akcii, rozhodne valná hromada již v dubnu. Zisk bude připsán všem akcionářům, kteří budou držet akcie SAB Finance
k rozhodnému dni, kterým bude 4. pracovní den po datu konání valné hromady. Celkem tak SAB Finance navrhuje rozdělit 120 milionů korun.  
 

 

Již za loňský rok vyplatila společnost SAB Finance dividendu ve výši 5 procent ze zisku za první pololetí. „Loňský rok byl pro SABF nejúspěšnějším rokem v historii. Hlavní událostí roku byl beze sporu vstup SAB Finance na Burzu cenných papírů Praha.Akcie se začaly obchodovat 28. ledna 2021 na trhu Standard Market pod tickerem SABFG. Říjen přinesl split akcí 1 ku 10, což by mělo zjednodušit vstup retailovým investorům a nabídnout i jim možnost zajímavého zhodnocení. Akcie SAB Finance zároveň nabídly svým investorům mimořádné zhodnocení v podobě vyplacené pololetní dividendy ve výši více než 68 milionů , což v poměru k obvyklé tržní ceně představuje výnos 5 % p.a.,” uvedl zakladatel a majitel SAB Finance Radomír Lapčík.  

 

Účetní zisk před zdaněním a auditem u společnosti SAB Finance ve výši 200 mil. překonal o 19 % plán managementu (168 mil. ) a o téměř 39 % doposud rekordní výši zisku z roku 2020 (144 mil. ). Celkový obrat společnosti (zisk z finančních operací) přesáhl 377 mil. s meziročním nárůstem o 27 %. Vysoká dynamika byla zaznamenána především u měnového zajištění prostřednictvím forwardů, kdy objem transakcí vzrostl o 240 % a počet klientů využívající forward se zvýšil o 46 %. „Vývoj kurzu koruny, vysoká poptávka po měnovém zajištění a osobní přístup týmu SAB Finance přispěly k výborným výsledkům firmy. Jsme rádi, že naše produkty spotových měnových kurzů
a měnových zajištění pomocí forwardů využívá ve svém podnikání čím dál více klientů,
“ uvedl
k výsledkům Radomír Lapčík.
 

 

 

O finanční skupině SAB Finance  

Společnost SAB Finance a.s., založená podnikatelem Radomírem Lapčíkem, působí na trhu více než 15 let a poskytuje své služby zhruba 18 000 firemních klientům.  Devizovou licenci od České národní banky získala SAB Finance v roce 2004. V roce 2021 společnost vytvořila čistý zisk 200 milionů korun, což byl meziroční nárůst o zhruba 39 %, a navázala tak na rekordní hospodaření předchozího roku. Akcie firmy se od 28. ledna 2021 obchodují na Burze cenných papírů Praha. Investorům nabízí akcie s dvakrát ročně vyplácenou dividendou.  Společnost SAB Finance má kapitálovou účast v maltské bance FCM Bank Limited s regulatorním kapitálem až na hranici 40 milionů EUR. Dále do skupiny patří fintechová platforma ProStream pro online platby a směny deviz B2B klientely, založená jako dceřiná společnost pro evropskou expanzi v roce 2021 v Česku a s pobočkou v Polsku. Společnost SAB Finance dosáhla v roce 2021 rekordních výsledků. Účetní zisk před zdaněním a auditem se zvýšil o téměř 39 % na 200 mil. . Výrazný nárůst ziskovosti zaznamenaly v rámci skupiny i česká TRINITY BANK a FCM Bank na Maltě. 

 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688