Jan Macek (Fincentrum & Swiss Life Select)
Finanční rady  |  22.02.2022 09:41:29

Fincentrum & Swiss Life Select spravuje ve fondech Best Solution Funds SICAV již miliardu korun




 

Investoři svěřili fondům Best Solution Funds SICAV, které nabízí společnost Fincentrum & Swiss Life Select, již více než miliardu korun. Fondy jsou přitom v nabídce teprve od konce roku 2020. K původním dvěma podfondům – Vyváženému a Progresivnímu, přibyly na počátku letošního roku další dva, které se zaměřují na indexové fondy (ETF). Jeden z nových fondů reaguje na aktuální trend udržitelných investic, které jsou populární zejména mezi mladými investory.

 

Fondy jsou jedny z mála finančních nástrojů, které umožňují dlouhodobě porážet inflaci. Vysoká míra úspor a dramatický růst inflace přiměly v posledních měsících řadu Čechů hledat bezpečný přístav pro své peníze. Nejracionálnějším řešením jsou právě investice do fondů. Na sílící zájem malých i větších investorů zareagovala již na konci roku 2020 finančně poradenská společnost Fincentrum & Swiss Life Select a nabídla jim fondy Best Solution Funds SICAV. Jde – zjednodušeně řešeno – o fondy fondů. Tedy fondy, které investují do jiných fondů a diverzifikují tak riziko. 

O tom, že se trefily do poptávky českých investorů, svědčí, že fondy Best Solution Funds SICAV za necelého 1,5roku získaly do správy již přes jednu miliardu korun (stav k polovině února 2022). Společnost Fincentrum & Swiss Life Select tak potvrdila, že patří k největším hráčům v oblasti investic na českém trhu.

„Loňský rok byl ve znamení nebývalého růstu zájmu o investování a investiční produkty. Tento trend pokračuje v nezmenšené míře i v roce letošním a pomohl k rychlému nárůstu majetku v našich fondech k hranici jedné miliardy korun. Důvodem je rekordní množství volných peněz v ekonomice a současně rekordní inflace, která jejich hodnotu rychle ukrajuje,“ řekl Jan Macek, vedoucí produktového oddělení, Fincentrum & Swiss Life Select.

„Naše fondy zaujaly investory svojí jednoduchou investiční strategií, spočívající ve výběru těch nejlepších fondů na celém investičním trhu. Investoři oceňují, že v jednom investičním nástroji, jednoduchém na sjednání i pochopení, dostávají velmi široce diversifikované portfolio – výběr těch nejlepších fondů největších světových správců aktiv. To vše s měnovým zajištěním do české koruny, aktivním řízením a možností investovat jednorázově i pravidelně velké i malé objemy peněz,“ upřesňuje Jan Macek.


Podfondy Vyvážený a Progresivní

Fincentrum & Swiss Life Select nabízí od konce roku 2020 možnost investovat ve dvou podfondech Best Solutions Funds SICAV: Vyváženém a Progresivní. Oba jsou sektorově i regionálně doširoka rozkročené a investují zejména do cenných papírů vydávaných akciovými a dluhopisovými fondy. V Každém je přibližně 12 podkladových fondů se 40 až 50 tituly. Dohromady tedy každý cílí na víc než 500 akciových a dluhopisových titulů.

Jsou určeny pro vyvážené a dynamické investory, jimž jde o dlouhodobé zhodnocení svých peněz při rozumné míře investičního rizika.

 

Trend udržitelných investic

V nedávné době přibyly k původním dvěma podfondům nově další dva: ETF Constellation Sagittarius ESG a ETF Constellation Taurus. Oba nové podfondy investují do portfolia indexových (pasivních) fondů ETF iShares. Portfolio využívá investiční strategii největšího světového správce aktiv, americké společnosti BlackRock. 

 Strategie fondu Constellation Taurus je dynamická s výraznou převahou akciových ETF. Díky tomu představuje ideální investiční příležitost pro investora s dynamickým investičním profilem, preferujícího vysoký výnos.

 Do světa udržitelných investic, které v poslední době udávají trendy, pak otvírá dveře Fond ETF Constellation Sagittarius ESG. Udržitelné – ESG investice – jsou charakteristické zaměřením na sociálně odpovědné, ekologické a etické investování. To je v současné době hlavním trendem, který přitahuje i mnoho začínajících investorů. 

 

 

 


Jan Macek

Vedoucí oddělení produktového managementu

Absolvent oboru Finance Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Svoji kariéru zahájil v oblasti auditu a korporátních financí. Na pozici produktového specialisty investičních produktů pracuje od roku 2011. Od roku 2017 je vedoucím produktového managementu Fincentrum & Swiss Life Select.









Fincentrum & Swiss Life Select a.s.

Fincentrum & Swiss Life Select je přední finančně-poradenskou společností v České republice, která poskytuje komplexní finanční služby na nejvyšší kvalitativní úrovni. Je součástí finanční švýcarské skupiny Swiss Life, předního poskytovatele penzijních a finančních řešení v Evropě s tradicí již více než 160 let. Prostřednictvím kvalitních finančních poradců pomáháme soukromým i firemním zákazníkům připravit se na jejich finanční budoucnost.

Více na https://fcsls.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po 10:24  Rozdělený dluhopisový trh Richard Bechník (Swiss Life Select)
Po   0:00  Jak pronajmout byt, hlavní zásady Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   0:00  Pohlídejte si náležitosti darovací smlouvy na nemovitost Petr Holub (MojeNebankovka)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688