Research (eToro)
Kryptoměny  |  07.02.2022 16:50:53

Bitcoin je zpět nad hranicí 42 000 dolarů


Kryptoaktiva vstoupila minulý týden do svého druhého týdne v "rally", když se bitcoin dostal nad 42 000 USD

Největší světové kryptoaktivum začalo týden obchodováním pod hranicí 38 000 amerických dolarů, ale v pátek prudce vzrostlo a prorazilo zpět nad 40 000 dolarů. Po dalším růstu o víkendu se nyní BTC obchoduje nad 42 000 dolarů, což představuje nárůst o 13 % za sedm dní. 

BTC nyní vzrostl o přibližně 29 % ze svého minima z roku 2022, které bylo 24. ledna na platformě eToro stanoveno na 32 962 dolarů

Podobně silné zisky během týdne zaznamenal i ether, který začal pod hranicí 2 600 dolarů. Nyní se tato krypto aktivita nachází těsně nad hranicí 3 000 dolarů, přičemž podobný cenový nárůst zaznamenala i před víkendem, což v rámci týdenního srovnání představuje nárůst o zhruba 19 %. 

ETH dosáhlo 24. ledna na platformě eToro minima pro rok 2022 ve výši 2 169 USD. Nyní se toto krypto aktivum odrazilo ode dna o zhruba 41 %.

 

Vypukl soudní spor o boty Nike NFT

Společnost Nike žaluje StockX kvůli obrázkům svých bot ve formátu NFT.

Firma ve čtvrtek zahájila právní kroky u newyorského federálního soudu, protože podle ní StockX porušuje její ochrannou známku tím, že prodává NFT boty Nike.

Společnost Nike tvrdí, že StockX začala v lednu bez povolení prodávat NFT její obuvi s tím, že kupující si mohou fyzické verze NFT vykoupit později. Podle žaloby společnost StockX prodala přibližně 500 NFT produktů Nike.

Tento krok obuvnické firmy je pravděpodobně pokusem podpořit hodnotu vlastní nabídky NFT, kterou chce v blízké budoucnosti vydat. Společnost Nike nedávno koupila digitální umělecké studio RTFKT, což urychlilo její plány na vstup na trh s NFT.

 

Manchester United se chystá představit sponzorství blockchainu

Anglický klub Premier League Manchester United je na pokraji oznámení sponzorství ze strany blockchainu Tezos. 

Podle zprávy deníku The Athletic se společnost Tezos dohodla na sponzorování tréninkových dresů klubu v hodnotě přibližně 27 milionů dolarů ročně. 

Firma již uzavřela množství sponzorských smluv se sportovními kluby, včetně New York Mets, Red Bull Racing, Honda a McClaren Racing. 

Ačkoli to ani jedna ze stran nepotvrdila, dohoda bude údajně zahrnovat spolupráci společnosti Tezos s Manchesterem United na zlepšení klubových nabídek pro fanoušky v oblasti webu 3.0 a metaverse.

 

Těžba bitcoinů z obnovitelných zdrojů se zvyšuje, aby se vyřešila vysoká uhlíková stopa 

Společnost Galaxy Digital, kterou vlastní miliardář Michael Novogratz, rozšiřuje těžbu bitcoinů pomocí obnovitelných zdrojů energie. Novogratz uvedl, že firma již překročila svůj cíl využívat obnovitelnou energii k 80 % těžby kryptoměn, přičemž původně si tento milník stanovila na rok 2025. Navzdory vysoké spotřebě energie bitcoinu označuje Novogratz jeho pověst špinavé měny za "dezinformaci". Firma nicméně spustila program udržitelnosti, který se zabývá otázkami, jako jsou postupy při najímání zaměstnanců a využívání energie ve světě kryptoaktiv.

Simon Peters, eToro Market Analyst


Toto je marketingové sdělení a nemělo by být považováno za investiční radu, osobní doporučení ani za nabídku či výzvu k nákupu nebo prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičních produktů nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

Veškerý obsah v této zprávě má pouze informativní charakter a nepředstavuje finanční poradenství. eToro neposkytuje žádné záruky a nenese žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

Kryptoměny jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu výrazně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě obchodování prostřednictvím CFD není obchodování s kryptoakciemi regulováno, a proto na ně nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je vystaven riziku.



Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Pá 19:02  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688