muni.cz (Masarykova univerzita)
Z regionů  |  20.12.2021 00:00:00

Po Novém roce otevřou na Masarykově univerzitě v Brně další dvě menzy

Netradiční vánoční menu v podobě smaženého candáta s bramborovým salátem mohou nyní až do 22. prosince ochutnat strávníci v Academic restaurantu v areálu kampusu v Bohunicích.

Od 4. ledna se pak po dvou a půl letech znovu otevře menza na Právnické fakultě MU. Ta prošla kompletní rekonstrukcí zázemí výdejní části, která navazovala na opravu podlahy v přednáškové místnosti nad kuchyní.

Rekonstruovaly se podlahy a strop v kuchyni, odpady a odtokové žlaby. Nainstalovala se nová pásová myčka a také nové gastro vybavení výdejní části menzy, která bude mít 170 míst k sezení, a navíc i bezbariérový vstup, uvedl manažer provozu stravovacích služeb Tomáš Kala.

Kromě obvyklé široké nabídky všech druhů jídel tam nově bude i sushi, moučníky a předkrmy. Nebude však chybět ani tradiční lednová zabijačka. Od 10. do 28. ledna si můžou studenti a zaměstnanci Masarykovy univerzity objednat přes aplikace WebKredit nebo MobilKredit vepřové vesnické pochoutky. Nejprve bude v nabídce jaternicový prejt s bramborovou kaší a zelným salátem s křenem, v dalším týdnu pak vepřové výpečky s tuřanským zelím a bramborovými špalíky a poté přijdou na řadu kroupová jelítka se šťouchanými bramborami a kysaným zelím s jablky, láká na klasické české pochoutky Tomáš Kala.

V únoru pak budeme otevírat úplně novou menzu na pedagogické fakultě, upřesnil ředitel Správy kolejí a menz MU Kamil Kulíšek s tím, že univerzitní menzy, bufety a restaurační zařízení zaznamenaly za poslední necelé dva roky výrazné zlepšení, co se týká kvality a množství podávaných jídel.

Strávníci si v každé menze můžou vybrat z minimálně 14 druhů jídel, kde mimo klasických pokrmů najdou každý den saláty, bezlepková jídla a polévky, drůbež, ryby, vepřové i hovězí maso. Na veggie baru je pak v nabídce raw strava a vegetariánská jídla, vypočítal Kamil Kulíšek.

Každý měsíc přitom obohacují jídelníčky tematicky zaměřené gastronomické akce podle ročních období: letní saláty, pokrmy z dýní, v listopadu svatomartinská husa, na kterou pak začátkem prosince navazují zvěřinové hody.

Kromě jídel v menzách, bufetech a restaurantu mají strávníci možnost objednat si třikrát do roka tematické menu s sebou domů. S velkým úspěchem se tak setkalo třeba řízkobraní a výborně se podle Kulíška prodávala i pečená celá kachna.

Mezi priority menz patří i udržitelnost, takže 90 procent všech surovin je z tuzemska, a také bezezbytkové vaření, na které cílí objednáváním jídel předem. Nové technologie nám pak umožňují zásadně šetřit energiemi a vodou a využíváme i jednorázové obaly z recyklovatelných materiálů, zdůraznil Kulíšek.

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688