Inzerce (Inzerce)
Podnikání  |  14.12.2021 13:02:51REKLAMA

Založení společnosti s ručením omezeným na dobré adrese je dobrý začátek podnikání

Na základě pandemických opatření jsou nové požadavky

Někdy nestačí pro další rozvoj podnikání vystupovat jako fyzická osoba, je třeba založit obchodní společnost a svou činnost převést pod její křídla anebo se rovnou pustit do nového projektu pod hlavičkou společnosti – nejčastější a nejjednodušší je to cestou založením společnosti s ručením omezeným (spol. s r.o. nebo také s.r.o.).

Zakládání nové společnosti má ale svá specifika, jednotlivé kroky musejí vyhovět liteře zákona a splňovat veškeré náležitosti. Nastudovat si vše a připravit podklady pro zápis takovým způsobem, aby vše bylo neprůstřelné a bylo akceptováno hned při podání – protože každé opomenutí přináší další zdržení a případně i náklady, to může být náročné a vyžádá si značnou část vašeho času.

Určitě je lepší své síly věnovat přímo rozjezdu společnosti, konkrétnímu předmětu činnosti, ke kterému máte vztah a který vidíte jako perspektivní, než utrácet svou energii v byrokratické činnosti, která je pro vás nová a proto zbytečně náročná. Zvláště pokud je tu možnost využít služby založení společnosti na klíč odbornou firmou, která se tomu dlouhodobě věnuje a všechny zásadní okamžiky tohoto procesu má zvládnuté. Máte tak jistotu, že proces založení společnosti proběhne v technicky nejkratším možném termínu, tedy do dvou až pěti pracovních dnů. A po provedení vkladu základního kapitálu může být společnost následující den zapsána v obchodním rejstříku.

Dokonce i když nemáte dostatek vlastní hotovosti, kterou byste využili pro vklad základního kapitálu, i s tím vám může Sídlo firmy Praha 5 pomoci, i když v tom případě trvá celý proces založení společnosti i s dobou, než se stanete jejím „pánem“, o něco déle.

Významná pro náročnost procesu založení společnosti je samozřejmě i její velikost, vyjádřená jak počtem jednatelů, tak výší základního kapitálu. Pro hladké fungování vaší společnosti je určitě to nejdůležitější dobře zvolený obchodní model včetně předmětu činnosti, ale o těch máte určitě přesnou představu a pravděpodobně i předchozí zkušenost. Ale pro založení obchodní společnosti je třeba bezchybně připravit veškeré podklady, nejen obchodní název, zajistit si registrační sídlo, vědět, kdo bude jednatel a kteří společníci jsou majiteli společnosti, a samozřejmě i správně zapsat předmět činnosti a uvést jednotlivé živnosti.

K dobrému rozjezdu společnosti je důležité mít k dispozici i dobrou a stabilní adresu sídla, proto Sídlo firmy Praha 5 umožňuje i zapsání vaší společnosti na vybraných adresách. Zvláště v začátcích činnosti OSVČ i společnosti dochází někdy k překotnému vývoji, je možná změna místa podnikání za vhodnější – takhle vaše společnost získá sídlo, na kterém vás veškerá pošta od dodavatelů, klientů, ale i úřadů najde. Navíc se o ní okamžitě dozvíte, můžete si ji nechat přeposlat nebo naskenovat tak, abyste s ní mohl bez prodlení pracovat. Na zvolené adrese budete mít skutečnou poštovní schránku, budete tedy kdykoli „k nalezení“ pro potenciální partnery i státní správu na prestižní adrese.

I pokud z různých důvodů nechcete uvádět jinou adresu – nemáte k zapsání sídla souhlas majitele, ve kterém společnost pracuje nebo se hodláte brzo stěhovat, pak je pro vás možnost zapsat virtuální sídlo společnosti vhodnou možností. Pokud se později rozhodnete, že se vaše situace stabilizovala a budete podnikat ve vlastním objektu nebo s dlouhodobou nájemní smlouvou, vždycky je možné sídlo společnosti s naší pomocí změnit. Virtuální sídlo můžete získat už před faktickým založením vlastní společnosti, jedinou podmínkou je trvání dohody alespoň 12 měsíců. Souhlas s umístěním sídla společnosti je z naší strany velmi rychlé a sídlo je vám téměř okamžitě k dispozici, například právě pro zápis společnosti do rejstříku.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688