Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  01.12.2021 00:00:00

Krajský úřad Středočeského kraje je novým signatářem Evropské Charty diverzity

po podpisu

Zástupci Středočeského kraje ve středu připojili svůj podpis k Evropské Chartě diverzity. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili zástupci společnosti Byznys pro společnost, národního koordinátora Charty diverzity v České republice. Krajský úřad se tímto aktem zařadil mezi více než 100 odpovědných mezinárodních i domácích zaměstnavatelů, kteří se již veřejně přihlásili k principům a závazkům Charty diverzity a vyslal pozitivní signál i pro další organizace veřejné správy.

Podpis Charty diverzity znamená závazek zaměstnavatele rozvíjet pracovní prostředí otevřené každému, nezávisle na pohlaví, rase, barvě pleti, národnosti, etnickém původu, náboženství, světovém názoru, zdravotním stavu, věku, či sexuální orientaci. Tedy umožnit všem zaměstnancům a zaměstnankyním bez ohledu na jejich individuální odlišnosti plně rozvinout jejich schopnosti, kompetence a pracovní potenciál.

„Jsem přesvědčen, že naše přistoupení k Chartě diverzity, vzájemná spolupráce, sdílení zkušeností dobré praxe mezi privátními a veřejnými zaměstnavateli podpoří rychlejší a komplexnější zavádění diverzity a inkluze na českém trhu práce včetně institucí veřejné správy. Moderní a současně moudrý úřad musí umět efektivně pracovat s potřebami nejrůznějších skupin obyvatel, k čemuž skvěle fungují nástroje řízení diverzity. Stejně tak chceme přistupovat k potřebám našich zaměstnanců a zaměstnankyň. Od členství v Chartě diverzity si také slibujeme sdílení zkušeností od zahraničních měst a regionů, které tyto nástroje již celou řadu let využívají“ řekl při příležitosti podpisu Charty diverzity ředitel Krajského úřadu Středočeského kraje Jan Louška.

Diverzita a inkluze se čím dál více stávají klíčovými faktory udržitelnosti lidských zdrojů, byznysových strategií zaměstnavatelů a také prioritou samotných zaměstnanců. „Současná složitá doba poznamená pandemií covid 19 otevřela znovu s velkou naléhavostí řadu dlouhodobých témat i nových výzev, které je třeba rychle řešit. At už jsou to rodiče v práci, zejména ženy-matky a jejich komplexní podpora, zavádění flexibilních forem práce pro všechny věkové skupiny, podpora neformálně pečujících, a další formy podpory zaměstnanců. Těmto tématům věnujeme na krajském úřadě velkou pozornost. Podpis Charty diverzity je pro nás proto potvrzením snahy být pro naše zaměstnance dobrým zaměstnavatelem.“ doplňuje Milan Čigáš, vedoucí personálního odboru Krajského úřadu Středočeského kraje.

Ředitelka Byznysu pro společnost, Daniela Němcová, doplňuje: Evropská komise podporuje Chartu diverzity a čím dál větší důležitost přikládá i zapojení zaměstnavatelů z řad měst, municipalit a organizací veřejné správy! Důkazem je i aktuální vyhlášení nové prestižní celoevropské ceny: European Capitals of Inclusion and Diversity Award; (Evropská města diverzity a inkluze). Vítáme Krajský úřad Středočeského kraje do komunity odpovědných zaměstnavatelů a signatářů Charty diverzity. Těšíme se na spolupráci, sdílení zkušeností a inspirací pro společnou dobrou praxi,“

Charta diverzity sdružuje přední firmy a zaměstnavatele působící v Česku. Vytváří prostor pro spolupráci firem napříč obory, se zaměstnavatelskými svazy, institucemi veřejné správy, Evropskou unií a také v rámci evropské platformy Charty diverzity.


před podpisem (Obrázek se otevře do nového okna)
charta diverzity (Obrázek se otevře do nového okna)
Byznys pro společnost (Obrázek se otevře do nového okna)
podpis (Obrázek se otevře do nového okna)
po podpisu (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Z regionů:

Út 18:04  Den vítězství v Turnově Město Turnov (turnov.cz)
Út 17:52  eDoklady v chytrém telefonu praha8.cz (Praha 8)
Út 16:11  Nelegální migrace v hledáčku policie. (video) Ceskatelevize.cz (ČT)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688