mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  23.11.2021 14:36:00

Předseda Senátu Miloš Vystrčil navštívil Spojené království

Předseda Senátu Miloš Vystrčil navštívil Spojené království

23.11.2021 / 14:30 | Aktualizováno: 23.11.2021 / 14:36

Delegace Senátu Parlamentu České republiky vedená předsedou Milošem Vystrčilem navštívila ve dnech 18. až 20. listopadu Spojené království.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil v doprovodu senátorů Ladislava Faktora, Jana Žaloudíka, Ondřeje Šimetky a předsedkyně Akademie věd ČR paní Evy Zažímalové navštívil Spojené království na 3denní pracovní návštěvu. Doprovázela je podnikatelská delegace organizovaná Hospodářskou komorou ČR čítající přes 20 podnikatelů z různých odvětví.

Předseda Vystrčil zahájil svou návštěvu 18. listopadu otevřením Česko-britského podnikatelského fóra pořádaného na Velvyslanectví České republiky v Londýně. Česká podnikatelská delegace měla možnost dozvědět se užitečné informace o podnikání ve Spojeném království po Brexitu a seznámila se se zástupci místních firem.

Předseda Vystrčil následně v doprovodu vojenských přidělenců položil květiny u památníku Bitvy o Británii na břehu řeky Temže, do které se zapojilo také 88 československých pilotů.

Delegace Senátu poté zamířila do Westminsterského paláce, kde se setkala s předsedou zahraničního výboru Dolní sněmovny Tomem Tugendhatem, předsedou sněmovny Sirem Lindsayem Hoylem a předsedou Sněmovny lordů lordem McFallem z Alcluithu. Miloš Vystrčil se stal prvním předsedou Senátu přijatým předsedy obou komor britského parlamentu od Petra Pitharta v roce 1998.

V pátek 19. delegace zahájila den pracovní snídaní s Gregem Handsem, státním ministrem pro obchod, energetiku a čistý růst. Následně se přesunula do BBC Broadcasting House, aby se dozvěděla více o tom, jak BBC jako veřejnoprávní vysílací společnost přistupuje k financování a k boji s dezinformacemi v době rostoucí digitalizace.

Zbytek dne byl věnován české komunitě ve Spojeném království, kdy se předseda Vystrčil se svým doprovodem setkal se zástupci českých komunit ve Spojeném království, českými vysokoškoláky v Londýně a pronesl úvodní řeč na zahajovacím zasedání Společnosti českých a slovenských doktorů ve Spojeném království.

V sobotu se delegace přesunula do Oxfordu, kde navštívila profesora Paula Flathera, známého svou pomocí československému disentu v dobách komunistického Československa, a profesora Rajendru Chitnise a jeho studenty bohemistiky na Oxfordské univerzitě. Předseda Vystrčil a jeho kolegové ze Senátu poté debatovali o sametové revoluci a jejím odkazu na debatě pro studenty Oxfordské univerzity a zakončili návštěvu na „Velvet Diner“, pořádané Oxford University Czech and Slovak Association.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688