pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  04.11.2021 00:00:00

Pardubice spustily nové Dopravní informační centrum

4.11.2021 | Aktuální situace na křižovatkách, informace o parkování či zpoždění spojů městské hromadné dopravy nebo data z městského kamerového systému. To vše bude mít radnice nově k dispozici na jednom místě, v novém Dopravním informačním centru, které bylo včera slavnostně otevřeno v prostorách Dopravního podniku města Pardubic.

Otevření Dopravního informačního centra

Nový objekt se nachází v místě, kde měl dopravní podnik původní dispečink, který však nebyl schopen prostorově nové technologie pojmout. Proto byly prostory rozšířeny o celé nové patro a vybaveny potřebnou moderní technikou a servery, na nichž budou všechna získaná data ukládána. „Spuštění tohoto centra je vlastně jakýmsi vyústěním základní etapy telematických projektů ve městě. Jeho vybudování jsme plánovali od roku 2015, tedy od počátku příprav všech těchto projektů, ať už se jedná o smart parking, inteligentní řízení dopravy, nové digitální radiové sítě či zavedení nového odbavovacího systému v MHD. Všechna data budou nyní shromažďována na jednom místě, což umožní získané informace snáze propojovat, analyzovat a případně reagovat na aktuální dopravní situaci,“ informuje náměstek primátora Petr Kvaš, do jehož gesce spadá oblast dopravy.

České republice již funguje Národní dopravní informační centrum v Ostravě, z něhož je možné čerpat různé informace o dopravě, ať už od Policie ČR, dopravních podniků či samotných občanů. „Pardubice budou nyní fungovat jako podpůrné centrum, které bude schopné poskytnout relevantní informace o dopravní situaci v našem městě právě do národního centra v Ostravě. Rádi bychom také vzhledem k velké dopravní návaznosti přebírali dataHradce Králové, kde o vybudování podobného centra již také uvažují. Do budoucna navíc zvažujeme, zda by součástí informací, které bude možné z centra čerpat, nebyly také údaje o počasí. Důležité ale je, že nyní máme dokončeno jádro, na kterém můžeme stavět a které nabízí nové možnosti rozvoje systému a spolupráce s dalšími subjekty,“ doplňuje náměstek Kvaš.

 

 

Tiskový úsek

Přiložené obrázky

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688