plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  07.09.2021 00:00:00

Plzeň: Sídliště Bory čeká revitalizace. Koná se veřejné projednání

Sídliště Bory čeká revitalizace. Koná se veřejné projednání

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně a Městský obvod Plzeň 3 připravily pro občany veřejné projednání Projektu regenerace sídliště Plzeň-Bory. Uskuteční se ve středu 8. září 2021 od 17:30 hodin ve školní jídelně 11. ZŠ v Baarově 31, v takzvané Šedivce. Kromě detailních informací o proměně Bor se účastníci setkání mohou těšit na řadu vizualizací.

„Základními požadavky na řešení stávající situace obnovy a regenerace se staly především   úpravy veřejných prostranství a doplnění ploch vybavenosti pro trávení volného času různých věkových skupin obyvatel, které je pro občany této lokality stěžejní,“ uvedla Jitka Hánová, vedoucí Úseku územního plánování Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Sídliště Bory (zdroj: Útvar koncepce a rozvoje města Plzně)

Sídliště Bory (zdroj: Útvar koncepce a rozvoje města Plzně)

Zpracování dokumentace bylo rozděleno do dvou částí, jedná se o analytickou část a návrhovou část. „V analytické části jsme vymezili hlavní problémy území a návrhová část se skládá ze samotného návrhu projektu regenerace sídliště,“ řekl Josef Váně z ateliéru urbanismu a architektury Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, který na veřejném projednání představí regeneraci Bor ve 3D modelu.

Zpracování dokumentace Projekt regenerace sídliště Plzeň-Bory bude základním koncepčním dokumentem pro postupné řešení obnovy a modernizace sídliště Bory. „Hlavním cílem projektu je vytvoření vzájemného propojení návrhů a opatření s konkrétními úpravami, jejichž výsledkem bude odstranění problémů, které jsou dané stářím a způsobem realizace sídlišť,“ doplnila ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

„Jsem rád, že je studie dokončená, čímž bude umožněn rozvoj této části obvodu, ke které mám zvlášť vřelý vztah, protože je mým rodným místem,“ řekl starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka. „Na studie revitalizace veřejných prostranství navážou příslušné investiční akce, kdy pro příští roky počítáme s postupným zpracováním projektů jednotlivých etap a následnou realizací. To se bude týkat nejen sídliště Bory, kde nejblíže k realizaci je revitalizace vnitrobloku Heyrovského/Mandlova/Luďka Pika, ale i sídliště v Zadních Skvrňanech, kde bude zahájena projektová příprava revitalizace centrální části ještě letos,“ dodal první místostarosta třetího plzeňského obvodu Petr Baloun.

„Doufám, že když mají občané nyní možnost se k projektu revitalizace sídliště Bory vyjádřit, tak toho využijí. Pevně věřím, že se v našem rozpočtu podaří najít dostatek financí na realizaci tohoto důležitého projektu,“ řekl místostarosta centrálního obvodu Ondřej Ženíšek a místostarosta Stanislav Šec dodal: „Bory jsou můj domov a domov mojí rodiny. Místo, kde to mám rád a na kterém mi hodně záleží.  Je dobře, že se k plánovaným změnám mohou vyjádřit všichni sousedé, kteří mají zájem.“

Editace textu: Hana Josefová


Zveřejněno: 7. 9. 2021, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688