Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  24.08.2021 09:19:02

Pozitivní náladu na akciových trzích podpořilo plnohodnotné schválení vakcíny od Pfizer/BioNTech


Hlavní americké indexy včera posilovaly po zprávách od amerického Úřadu pro kontrolou potravin a léčiv FDA, který udělil plné schválení vakcíny na onemocnění Covid-19 pro lidi ve věku od 16 let od společnosti Pfizer a BioNTech. Jedná se o první plnohodnotné schválení vakcíny určené proti tomuto onemocnění nato pozitivně reagovaly i akcie obou společností. Pfizer si připsal více než 2,5% a BioNTech vzrostl téměř o 10%.

Dalšími zprávami z amerického trhu byly údaje ohledně obchodní aktivity, která byla v sektoru služeb během srpna nadále na vysokých úrovních ale s náznaky zpomalení. Hodnota indexu Flash Services PMI klesla na 55,4 oproti červencovým 59,6. Z reportu vyplývá, že tempo růstu v daném sektoru brzdil převážně nedostatek pracovní síly, materiálu a šíření onemocnění Covid-19. Silná podnikatelská aktivita při nižším růstu pokračovala i ve výrobním sektoru. Výrobní index Flash PMI klesl na hodnotu 61,2 z červencových 63,4. Za zpomalením obchodní aktivity ve výrobních podnicích byly stejné problémy jako při podnicích působících sektoru služeb. Pozitivnější zprávy přišly z amerického realitního trhu, který pokračoval v růstu i v srpnu. Počet prodaných postavených domů vzrostl v srpnu o 2% na úroveň 5,99 milionů jednotek.

Evropské akciové trhy začaly týden v zisku tažené převážně ropnými a těžebními akciemi poté, co ceny komodit opět vzrostly po ztrátách z minulého týdne. Index Stoxx 600 vzrostl o 0,7%, v jehož rámci ropný sektor rostl o 2,1% a těžební si polepšil o 1,5%. Ceny ropy v úvodu týdne rostly podpořeny slábnoucím dolarem a silným vývojem na globálních akciových trzích. Futures kontrakty Brent vzrostly o 5,2% na hodnotu 68,6 dolaru za barel a WTI futures byly vyšší o 5,3% na úrovni 65,5 dolaru za barel.

Z ekonomických zpráv se dnes v USA očekávají data ohledně prodejů nově postavených domů, které by se měly v červenci zvýšit na 700 000 jednotek z červnových 676 000. Čtvrtletní výsledky budou zveřejňovat
společnosti jako Medtronic a Best Buy Co.

David Vantruba

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688