Údaje o firmách  |  19.08.2021 15:05:37

Agentura Fitch potvrdila dlouhodobý „A-“ rating Mezinárodní investiční banky se stabilním výhledem.

Dne 18. srpna 2021 mezinárodní ratingová agentura Fitch Ratings potvrdila dlouhodobý rating Mezinárodní investiční banky (MIB) na hodnotě „A-“ se stabilním výhledem.

Potvrzení ratingu, v roce 2021 pro MIB již potřetí, hodnotí finanční stabilitu banky a její efektivní reakci na důsledky pandemie onemocnění COVID-19.

Mezi hlavními faktory, které přispěly k udělení hodnocení „A-“, vyzdvihla agentura Fitch platební schopnost a rizikové profily podpořené současnou a předpovídanou úrovní kapitalizace, robustní likviditou, stabilním obchodním prostředím, dalším nárůstem objemu a diverzifikací a kvalitou úvěrových operací po přesunutí ředitelství do Budapešti v roce 2019, společně se stálou podporou jejích členských zemí.

Agentura Fitch dále podtrhla skutečnost, že i přes silný negativní vliv pandemie onemocnění COVID-19 na globální ekonomiku se banka neodchýlila od stanoveného obchodního plánu, a i nadále stabilně a úspěšně přivádí k životu svou dlouhodobou strategii.

Agentura také hodnotila pozitivně další zlepšení průměrné úvěrové kvality úvěru banky a jejího dokumentačního portfolia, kterých se podařilo dosáhnout díky trvajícímu úvěrovému zaměření na vypůjčovatele z EU v souladu s evropeizační strategií MIB.

Agentura zdůraznila skutečnost, že MIB vykazuje silný likvidní polštář a vysokou úroveň kvality aktiv. Agentura uvedla také rostoucí schopnost instituce získávat peníze na kapitálových trzích a rostoucí diverzifikaci zdrojů financování, včetně MTN programu v hodnotě 1,5 bilionu euro zaznamenaného v roce 2020 na burze v Dublinu.

„Potvrzení dlouhodobého kreditního ratingu MIB na hodnotě „A-“ se stabilním výhledem poskytuje další důležité ujištění o stabilitě banky a o dynamickém vývoji zcela v souladu s naší strategií,“ uvedl Nikolay Kosov, předseda správní rady MIB. „Je to významný pozitivní signál, který příznivě zapůsobí na naše investory, klienty i partnery a pozitivně ovlivní zvyšování rozsahu naší podpory členským zemím.“


International Investment Bank (IIB) was founded in 1970. Current shareholders of the Bank include Bulgaria, Cuba, Czech Republic, Hungary, Mongolia, Romania, Russia, Slovakia and Vietnam. The Bank has undergone major modernisation since late 2012 and is rated A- (outlook stable) by S&P, A3 (outlook stable) by Moody’s, A- (outlook positive) by Fitch, A (outlook stable) by ACRA.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688