Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  03.08.2021 14:35:20

Výnosy Alibaby nedosáhly na odhady trhů

Výnosy Alibaby za první kvartál nedosáhly na odhady trhu a za tři měsíce končící červnem se vyšplhaly meziročně na 205,7 miliardy jüanů, přičemž trh čekal 209,4 miliardy jüanů. Čistý zisk činil 45,1 miliardy jüanů a vyšplhal se tak ze ztráty v předchozím čtvrtletí, kdy si tento gigant započítal rekordní antimonopolní pokutu.

Alibaba jako jeden z prvních čínských internetových gigantů pocítila tvrdou ruku Pekingu a investoři ji bedlivě sledují kvůli stopám dopadu regulatorních otřesů, při kterých si regulátoři posvítili na odvětví od online obchodu až po vzdělávací aplikace. Několik měsíců poté, co dostala pokutu ve výši 2,8 miliardy dolarů za nucenou exkluzivitu u obchodníků, investuje tento gigant Jacka Ma do platformy na levné obchody a komunitní obchodování, aby vykompenzoval zpomalující růst. Dominanci tohoto giganta na trhu online nákupů navíc ohrožují soupeři jako Pinduoduo a JD.com.

Alibaba „prochází investiční fází“, napsali analytici firmy Daiwa vedení Johnem Choiem v nedávném komentáři. "Investice do Taobao Deals a komunitních trhů pravděpodobně dopadnou na jádrovou EBITA. To jsou pro Alibabu klíčové investiční oblasti, aby do FY22 přibylo v Číně 100 milionů nových spotřebitelů. “

Nová pandemická rizika v Číně, která byla první velkou ekonomikou, jež se loni zotavila, zatemnila společnostem, jako je Alibaba, výhled. Země se v současné době potýká s největším výskytem koronaviru od doby, kdy se tento patogen poprvé objevil. Ale i před nedávným nárůstem infekcí byl nárůst spotřebitelských výdajů nerovnoměrný. Během takzvaného nákupního festivalu 18. června vzrostl celkový objem doručovaných balíků po celé zemi o 24 %, což je o polovinu méně než v předchozím roce, podle údajů State Post Bureau.

Alibaba v květnu předpovídala růst tržeb nejméně o 30 % na 12 měsíců končících v březnu, což je zpomalení oproti 41 %, které byly zaznamenány o rok dříve. Tato předpověď naznačuje, že podíl společnosti Alibaba na čínském prodeji elektronického obchodování letos poprvé klesne pod 50 %, uvedl ve zprávě z 30. července eMarketer.

Zdroj: Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688