mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  13.07.2021 14:19:00

Česko úspěšně představilo v OSN svůj Dobrovolný národní přezkum (VNR) naplňování Cílů udržitelného rozvoje (SDGs) a organizuje doprovodnou akci „Check the Czech Solutions for Sustainability“

Česko úspěšně představilo v OSN svůj Dobrovolný národní přezkum (VNR) naplňování Cílů udržitelného rozvoje (SDGs) a organizuje doprovodnou akci „Check the Czech Solutions for Sustainability“

13.07.2021 / 13:48 | Aktualizováno: 13.07.2021 / 14:19

Česká republika představila dne 12. července 2021 svůj druhý Národní dobrovolný přezkum (Voluntary National Review, VNR) naplňování cílů Agendy 2030 pro udržitelný rozvoj (Sustainable Development Goals, SDGs) Organizace spojených národů. Výsledky českého přezkumu byly v online formě prezentovány v rámci Politického fóra (High Level Political Forum, HLPF) organizovaného každoročně OSN v New Yorku. Za účelem prezentace VNR poskytla ČR zvláštní zprávu o naplňování cílů v Česku.

Prezentaci České republiky uvedl ministr životního prostředí Richard Brabec, přítomni byli zástupci MZV (ředitel Alexandr Sporýš) a MŽP (ředitelka Anna Pasková). V rámci prezentace bylo představeno i video shrnující úspěchy a výzvy českého naplňování cílů udržitelného rozvoje. Ve videu mimo jiné vystoupili ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek, primátorka města Jihlava Karolína Koubová či kosmický inženýr Jan Lukačevič. Zástupcům České republiky byly položeny dotazy týkající se otázek dekarbonizace české energetiky (dotaz Jihokorejské republiky) a otázek genderové rovnosti (dotaz nevládní organizace).

Prezentace VNR

Prezentace VNR

Video je možno shlédnout zde: (70) Voluntary National Review of the Czech Republic 2021 - YouTube VNR zprávu České republiky si můžete v české či v anglické verzi přečíst na webu ČR 2030. Celou prezentaci VNR lze zhlédnout na serveru UN TV.

Česká republika se dlouhodobě umisťuje na světové špičce v naplňování SDGs, aktuálně obsadila 12. místo ze všech 165 hodnocených států světa - Česká republika je dvanáctá na světě v naplňování Cílů udržitelného rozvoje OSN | (mzv.cz). Přispívá tak aktivně k plnění Agendy 2030, kterou v září 2015 přijalo Valné shromáždění OSN a která je nejkomplexnější rozvojovou strategií. Tato strategie je založena na třech pilířích (ekonomickém, sociálním a environmentálním) a obsahuje 17 konkrétních cílů, kterých by mělo být dosaženo do roku 2030.

Pozvánka na doprovodnou akci České republiky „Check the Czech Solutions for Sustainability“

V návaznosti na letošní dobrovolný přezkum s cílem detailněji představit naplňování cílů připravuje Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí doprovodnou virtuální akci pro veřejnost, která se bude konat dne 14. července 2021 od 19:00 CET. Na akci vystoupí americký ekonom prof. Jeffrey Sachs z Kolumbijské univerzity, který vede tým každoročně sestavující SDG Index. Panelové diskuse se společně se zástupci MZV (Alexandr Sporýš) a MŽP (Anna Pasková) zúčastní zástupce akademické sféry (Jan Lukačevič) a zástupkyně mládeže (Karolína Lískovcová).

Přikládáme pozvánku na panelovou diskusi a anotaci s medailonky vystupujících. Diskusi bude možné sledovat online na Facebookovém profilu Udržitelný rozvoj a na Youtube kanálu Udržitelný rozvoj TV.

přílohy

Pozvánka na doprovodnou akci České republiky - 551 kB pdf (Acrobat dokument) 13.7.2021

Anotace s medailonky vystupujících - 2 MB pdf (Acrobat dokument) 13.7.2021


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688