David Jukl (Mercurius Pro)
Akcie ve světě  |  12.07.2021 15:09:36

Proč dynamika akcií společnosti FUBO ještě zdaleka neskončila

Proč dynamika akcií společnosti FUBO ještě zdaleka neskončila

 

FuboTV (FUBO) je na dnešním trhu zajímavou volbou. Zdá se, že investoři a širší trh se na tom shodují.

 

Fubo je akcie, která je nyní naprosto v kurzu. Od chvíle, kdy se v polovině května dostaly na minimum pod 15 dolarů za akcii, se akcie FUBO v posledních týdnech více než zdvojnásobily na více než 30 dolarů za akcii. Zdá se, že v posledních dnech se tato dynamika poněkud zastavila a akcie FUBO se obchodují poblíž svých měsíčních minim. 

 

Přesto jistě existují důvody věřit, že tato dynamika může pokračovat. Investoři, kteří mají zájem o streamování a poskytovatele obsahu, se v poslední době do těchto her pořádně opřeli. Existují totiž určité růstové oblasti trhu, které i nadále vyvolávají značný zájem jak drobných, tak institucionálních investorů.

 

Pojďme se ponořit do toho, zda tato dynamika může u akcií společnosti FUBO pokračovat, a co může čekat investory, kteří mají o tuto společnost zájem.

 

Obchodní model zajímavý pro růstové investory

 

Společnost FuboTV našla v segmentu streamování jedinečnou mezeru. Zaměření společnosti na to, aby se stala významným hráčem v oblasti virtuální vícekanálové distribuce videoprogramů (vMPVD), je odvážné. K dnešnímu dni společnost v tomto směru učinila několik výrazných kroků.

 

FuboTV v současné době nabízí více než 100 kanálů v rámci svého standardního tarifu. Tento standardní balíček je působivý, když vezmeme v úvahu nabídku jiných streamovacích platforem, které se prosazují v oblasti sportovního obsahu.

 

Jako agregátor streamovaného obsahu se společnost Fubo spoléhá na to, že si zajistí širokou škálu smluv na obsah z různých sportů za ceny, které dávají investorům ekonomický smysl. Akcie společnosti FUBO jako nově vznikajícího hráče v této oblasti představují atraktivní potenciál. Vzhledem k tomu, že stále více sportovních nadšenců přestává využívat kabelovou televizi, jsou živé sportovní přenosy jednou z oblastí, která jim může chybět. Společnost Fubo se snaží tuto mezeru zaplnit.

 

Akcie FUBO jsou atraktivní jak pro investory do meme akcií, tak pro herní nadšence

 

Mnozí investoři již možná vědí, že akcie společnosti FUBO se v poslední době staly horkým zbožím mezi mnoha drobnými investory a obchodníky. Jedná se totiž o jednu z akcií, která se v posledních měsících dostala do mánie meme akcií. Někdo by mohl naznačit, že raketový vzestup společnosti na více než 62 dolarů za akcii na konci roku 2020 nebyl výsledkem přirozených tržních sil.

 

To jistě dává smysl, když vezmeme v úvahu současný krátký zájem o akcie společnosti ve výši přibližně 21 %, jakož i relativně malou tržní kapitalizaci společnosti a její růstové vyhlídky. Jedná se o společnost, která je přesvědčivá z mnoha úhlů pohledu, a drobní investoři naskočili na palubu.

 

Jedním z úhlů pohledu, kterému nyní drobní investoři věnují velkou pozornost, je vstup společnosti Fubo do herního průmyslu. Společnost oznámila svůj záměr spustit ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku aplikaci pro sportovní sázení, a to po akvizici společnosti Vigtory, začínajícího podniku zaměřeného na sportovní sázení.

 

Vzhledem k synergiím s touto potenciální transakcí se krok k vertikální integraci do oblasti sportovního sázení jeví jako logický. Všichni jsme viděli, jaký rozmach v poslední době zaznamenali klíčoví hráči, jako jsou DraftKings (DKNG) a Penn National Gaming (PENN). Vše nasvědčuje tomu, že se jedná o rostoucí trh se spoustou prostoru pro více hráčů. Společnost Fubo jednoduše hledá místo u stolu.

 

Co říkají analytici o akciích FUBO

 

Podle konsenzu analytiků TipRanks jsou akcie společnosti FUBO hodnoceny jako silně kupované. Ze 7 hodnocení analytiků je 6 doporučení Koupit a 1 doporučení Držet.

 

Pokud jde o cílové ceny, průměrná cílová cena společnosti fuboTV je 38,86 USD. Cílové ceny analytiků se pohybují od nejnižší 25,00 USD za akcii po nejvyšší 60,00 USD za akcii.

 

Závěr

 

Streamování je tady, aby zůstalo, a investoři skáčou na palubu. Už jen na základě toho vypadají akcie společnosti FUBO samy o sobě atraktivně.

 

Navíc nedávné kroky společnosti v oblasti sportovního sázení, stejně jako zařazení této společnosti do indexu Russell 3000, mění hru. Akcie FUBO nyní ovlivňuje řada katalyzátorů. V souladu s tím zůstává tato akcie pod značným nákupním tlakem, který je nyní obtížné shortovat nebo přijmout opačný podíl.

 

Proto je všudypřítomný pocit, že by akcie FUBO mohly v nejbližší době běžet nahoru. V dlouhodobějším horizontu mohou investoři svá očekávání na základě násobků ocenění a zisků snížit. Nicméně co se týče příběhových akcií, společnost fuboTV zůstává žhavá a může to tak ještě nějakou dobu zůstat.

 

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

03.04.2021Proč americké akcie (ještě) nejsou v bublině? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
27.06.2019Souboj velmocí ještě zdaleka není u konce Saxo Bank (home.saxo)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688