Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  12.07.2021 09:29:15

Indexy S&P 500 a Nasdaq vyrovnaly ztráty z předchozího dne. Tento týden se rozjede výsledkový kolotoč za 2Q


Hlavním americkým akciovým indexům se v závěru týdne podařilo otočit vývoj po čtvrtečním výprodeji a zakončit v zelených číslech. Index S&P 500 uzavřel (+ 1,1%), Nasdaq (+ 1%). Výrazné oživení zaznamenaly finanční sektor (+ 2,9%), sektor materiálů a energií si připsaly (+2%). Dařilo se i ostatním odvětvím, které stejně zakončily v pozitivním teritoriu. Akcie tak reagovaly na klesající výnosnost amerických vládních 10letých dluhopisů, které čtvrtek zaznamenaly nejnižší úroveň (1,25%) od února tohoto roku. Klesající výnosy na dluhopisech mohou naznačovat, že inflace a potenciálně výraznější, než očekávané stahování peněžní zásoby z trhu americkou centrální bankou představuje pro trh stále menší znepokojení. Z ekonomických zpráv byly v pátek zveřejněny data ohledně velkoobchodních zásob v USA, které v květnu vzrostly o 1,3%, což bylo o 0,2% více než se očekávalo.

Biotechnologická společnost Pfizer v pátek oznámila, že plánuje požádat amerických a evropských regulátorů o povolení k posilovací dávky vakcíny proti onemocnění Covid-19 v reakci na rozšiřování varianty Delta vůči, kterému se snížila její efektivita. Akcie společnosti vzrostly o (+ 1%) na hodnotu 39,6 dolaru za akcii.

Ceny ropy pokračovaly v růstu po čtvrteční reakci na pokles amerických zásob ropy a spolu s vysokou poptávkou po ropě ze strany Číny a Indie měli pozitivní vliv na její vývoj. Ropné futures kontrakty Brent (+ 2%) vzrostly na hodnotu 75,6 dolaru za barel a WTI (+ 2,3%) zakončily na hodnotě 74,6 dolaru za barel. V pondělí se neočekávají žádné významné ekonomické zprávy.

Tento týden začíná v USA výsledková sezona za druhý kvart v rámci, jejíž budou jako první reportovat své výsledky velké banky jako JP Morgan Chase & Co a Goldman Sachs Group Inc., které jsou na plánu již v úterý. Podle Reuters analytici očekávají nárůst zisku o 65,8% v případě společnosti zahrnutých v S&P500 indexu, přičemž na začátku období činily jejich odhady 54% růst zisku. Kromě toho se tento týden v USA očekáváme důležitá makroekonomická data formou CPI, PPI a v závěru týdne bude zveřejněn i stav maloobchodních tržeb za červen.

David Vantruba

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688