Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  23.04.2021 00:00:00

Středočeský: Počty nakažených covidem výrazně klesají, očekává se rozvolnění přijatých opatření (závěry z Krizového štábu dne 22. 4. 2021) (23.4.2021)

vakcína

Ve středu 21. 4. středočeští hygienici zaznamenali vůbec nejmenší počet nových případů (260) a na 100 tisíc obyvatel nyní evidují pouze 533 případů. Díky stále se zlepšující epidemiologické situaci proto očekávají další rozvolňování přijatých opatření.„Již podruhé za sebou můžeme konstatovat, že epidemiologická situace ve Středočeském kraji se zlepšuje. Denní nárůsty COVID pozitivních případů i počet celkově nemocných klesají, situace se zlepšuje i v nemocnicích. Žádná nemocnice na území regionu nemá vyhlášen stav hromadného postižení a zařízení pomalu přecházejí na běžný provoz,“ sdělila po jednání krizového štábu hejtmanka a předsedkyně Bezpečnostní rady kraje Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Na území kraje bylo ke dni 22. 4. evidováno celkem 7 303 aktuálně nemocných s covid-19, počet nakažených od začátku epidemie dosáhl počtu 223 965. Zemřelých s covidem-19 od začátku epidemie je v regionu 3 241. V současné době je s touto diagnózou ve středočeských nemocnicích ke stejnému datu (22. 4.) hospitalizováno 286 osob; na JIP je aktuálně 83 osob, z toho 44 na umělé plicní ventilaci.

Také zdravotnická záchranná služba zaznamenává snížení počtu výjezdů: denně je jich nyní přibližně 350, z toho pouze 20 až 25 ke covidovým pacientům. Počet C+ osob na 100 tisíc obyvatel se pohybuje kolem 533; vyšší počty zaznamenávají tři okresy: Beroun, Rakovník a Kutná Hora. Hygienici aktuálně evidují pouze 8 ohnisek nákazy, která se nacházejí ve výrobních závodech (3), ve zdravotnických zařízeních (2) v zařízeních sociálních služeb (1), 1 v ubytovně, 1 v dětském domově. Výskyt nákazy byl zaznamenán v 35 školských zařízeních: v ZŠ (23), MŠ (9), SŠ a SOU (2), v 1 dětské skupině.

Rovněž v oblasti sociálních služeb byla zaznamenána nejnižší čísla pozitivních 63, z toho 24 klientů a 39 zaměstnanců. Situace je tudíž velmi dobrá a pobytové služby se pomalu vrací do normálu. Podle unikátních kódů je proočkována většina pracovníků a využívá jich nyní už i další speciální skupina pracovníků v oblasti sociálních služeb, jako jsou pověřené osoby k výkonu SPOD, pěstouni na přechodnou dobu a veřejní opatrovníci.

Testování ve školách

Středočeský kraj se rozhodl pořídit PCR testy pro žáky krajských speciálních škol, které o tuto formu testů projevily zájem. Testování cca 1400 dětí se speciálními potřebami v 18 školách zajistí laboratoře SPADIA, s pomocí HZS, který zajistí svozy testovacího materiálu. Cena testu je 150 a vlastní testování bude zahájeno příští týden.

Očkování

K 23. 4. je ve Středočeském kraji vyočkováno 292 459 dávek vakcín, očkování bylo dokončeno u 95 726 osob. U zdravotníků jde o 21 055 osob a v rámci sociálních služeb bylo proočkováno 24 208 klientů a pracovníků. (Data ÚZIS k 23. 4. 2021.)

Do Středočeského kraje bylo ve středu 21. 4. v odpoledních hodinách doručeno celkem 32.760 dávek vakcíny od firmy Pfizer a 5.000 dávek od firmy Moderna. Dodávky Pfizer jsou v tomto týdnu určeny jednak pro očkování druhými dávkami (5 % dávek) a dále pro dokončení zájemců z prioritních skupin 80+, 70+, 65+ a chronické pacienty (95 % dávek), což umožní zvýšit počet spoluobčanů, kterým bude podána alespoň první dávka očkování. Vakcíny od firmy MODERNA jsou určeny z 98 % pro podání druhých dávek.

Z celkové dodávky 4.500 dávek od firmy ASTRAZENECA bude v tomto týdnu alokováno 1.500 dávek do očkovacích míst pro podání druhých dávek u klientů, kteří byli očkováni ještě před zapojením praktických lékařů, a 3.000 dávek je určeno pro ordinace praktických lékařů.

Prezentace z tiskové konference ke stažení ZDE.

 

 

 


vakcína (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688