Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  30.12.2020 00:00:00

Kradec Králové: Umisťování psů z hradeckého útulku

Do hradeckého útulku bylo v říjnu umístěno několik desítek zabavených psů z množírny. Město jim poskytlo zázemí v rámci PŘEDBĚŽNÉ NÁHRADNÍ PÉČE. Vzhledem k jejich zdravotnímu stavu se město od té doby snaží zajistit jim nové domovy v bezpečném a rodinném prostředí.
 

 
 
Hradecký útulek pro opuštěná zvířata vznikl v roce 2008. Pracovníci útulku tak mají více než 12 let zkušeností s péčí o psí plemena všech velikostí. Stejně tak mají pracovníci útulku zkušenosti se psy z množíren, psy zabavenými nevhodným majitelům či psy nesocializovanými a agresivními. Zaměstnanci hradeckého útulku jsou obětaví pracovníci. Jejich nasazení a profesionalitu ocenila například při své poslední kontrole Krajská veterinární správa, a to v rámci kontroly péče o zmíněné zabavené psy.

Ještě před Vánoci byli psi v majetku soukromé osoby, tudíž k nim město muselo přistupovat jako k cizímu majetku a nebylo proto možné je umístit do jiných zařízení. Současně i vzhledem k vedení správního řízení na straně státní správy a vyšetřování policií České republiky by mohla být účast dalších subjektů velmi problematická. S bývalým majitelem psů se podařilo domluvit, aby je daroval městu, do městského vlastnictví přešli 23. prosince. I když to může znít poněkud necitlivě, psi jsou majetkem města. To nyní při jejich bezplatném darování musí postupovat dle zákona, a to především transparentně a nediskriminačně v každém ohledu. Samotný zvolený postup výběru budoucího majitele je nastaven dle zákona, který řeší bezplatný převod veřejného majetku.

Výběr majitele probíhá tímto způsobem:

Žadatel o zvíře zaslal svou žádost na magistrát města. Včasné doručení žádosti patří mezi jednu, nikoliv jedinou, podmínku úspěšného vyřízení adopce zvířete. Žadatelé jsou následně, podle pořadí a po splnění nastavených podmínek kontaktováni pracovníky hradeckého útulku. Je nutné v této věci poskytnout součinnost do tří dnů. Potenciální majitel bude muset navštívit útulek a absolvovat standardní pohovor při adopci zvířete. Seznámí se zde se stavem a situací zvířete a v případě souhlasného stanoviska z obou stran (zájemci i útulek) bude se zájemcem podepsána smlouva. V té má žadatel k dispozici další informace o zvířeti, včetně čísla čipu. Zájemce o adopci musel již při podání žádosti deklarovat čestným prohlášením, že pes bude chován ve vhodných podmínkách pro chov psů malého a středního plemene. Město nyní prověřuje všechny žádosti o adopci zvířat, kterých je v tuto chvíli více než šest stovek. Vzhledem k tomu, že jejich počet je v porovnání s počtem nabízených psů několikanásobně vyšší, muselo město příjem žádostí pozastavit.

Přestože nikdy nelze při předání zvířat stoprocentně zajistit, že se dostanou do dobrých rukou, může však zkušený zaměstnanec útulku s vysokou pravděpodobností odhadnout kompetentnost žadatele. Město pevně věří v dobré úmysly všech zájemců o adopci.

Město si velkého zájmu a nabídek veřejnosti i veškerých organizací zabývajících se chovem a ochranou zvířat velice váží a děkuji za ně. Zaměstnanci útulku a magistrát nyní dělají maximum pro to, aby psi našli svůj nový domov co nejdříve a nemuseli měnit své provizorní zázemí vícekrát, jelikož to by pro ně bylo velice stresující, stejně jako případná osobní návštěva každého zájemce, vždyť jen žádostí dorazilo více než šest stovek. S ohledem na zásady města, včetně dodržení nediskriminační povahy jednání, není možné zcela jednoznačně vybrat organizaci, která by byla v této věci nejkompetentnější.

Vedení města, všichni zainteresovaní pracovníci hradeckého magistrátu, technických služeb i hradeckého útulku se snaží k této věci přistupovat s co největším ohledem na stav psů. Pracovníci hradeckého útulku jsou pro psy k dispozici denně, bez ohledu na proběhlé vánoční svátky nebo nadcházející dny volna spojené s Novým rokem. Vysoké nasazení mají také zainteresovaní pracovníci magistrátu města, kteří nyní pracují na nejrychlejším vyřízení všech žádostí. Vše za jedním účelem, aby bylo co nejdříve možné nalézt těmto zvířatům co nejvhodnější domov se zodpovědnými majiteli.
 
Zodpovídá: Bc. Kateřina Šmídová
Vytvořeno / změněno: 30.12.2020 / 30.12.2020
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

24.03.2022Novinky z Hradce Králové: Hradecký expres 12/2022 - VIDEO Hradec Králové (hradeckralove.org)
23.04.2021Hradec Králové: Do hradeckých školek se v pondělí vracejí děti Hradec Králové (hradeckralove.org)
12.04.2021Hradec Králové: Do hradeckých škol se vrací část dětí Hradec Králové (hradeckralove.org)
04.01.2021Město Kradec Králové obnovuje pomocné telefonní linky Hradec Králové (hradeckralove.org)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688