msk.cz (Moravskoslezský)
Z regionů  |  23.10.2020 09:44:24

V Kopřivnici bude o tomto víkendu mobilní odběrové místo

Od pátku do neděle bude před kopřivnickou radnicí mobilní tým odebírat vzorky na přítomnost koronaviru. K odběru mohou přijít lidé z Kopřivnice a okolí, kteří byli indikováni k testování v novojičínském odběrovém místě. Testovat se bude od 9 do 12 hodin, odpoledne mobilní tým vyrazí za občany z okolních obcí, kteří nemají možnost se k odběru dopravit svépomocí.

„Lidé z Kopřivnice a jejího okolí by o víkendu museli k odběrům jet až do Ostravy či jiného vzdálenějšího místa. Novojičínská nemocnice totiž o víkendu vzorky neodebírá. Mnozí lidé by tak museli jet k odběrům autobusem, také by mohly vznikat fronty, což opravdu v dnešní době není žádoucí. Navíc chceme vyjít lidem vstříc, proto jsme zajistili testování přímo v Kopřivnici, a to dopoledne před radnicí na Štefánikově ulici. Odpoledne pak vyrazí mobilní tým do okolních obcí podle harmonogramu určeného hygieniky,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a dodal, že mobilní odběrový tým zajistí Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj ve spolupráci s organizací Sanitkou.cz.

Víkendový mobilní tým bude sloužit lidem z Kopřivnice a okolních obcí, kteří byli indikováni k odběru v Novém Jičíně v období mezi 23. a 28. říjnem. K odběru se před kopřivnickou radnici mohou dostavit od pátku 23. 10. do neděle 25. 10. mezi 9. a 12. hodinou. „O těchto mimořádných odběrech má informace také policie, takže věříme, že vše proběhne bez sebemenších komplikací. Opět prosíme všechny občany, aby při čekání v řadě dodržovali rozestupy a řídili se všemi pokyny,“ řekl hejtman kraje Ivo Vondrák.

Moravskoslezský kraj připravuje další posílení testovacích kapacit. Krnovská nemocnice má zajistit dva odběrové mobilní týmy, které by v průběhu příštího týdne začaly testovat s pomocí mediků, které vytipuje a určí kraj. Další tři odběrové týmy zajistí Hasičský záchranný sbor. Dva z nich budou působit na území Moravskoslezského kraje, o umístění třetího ještě bude rozhodovat Centrální řídící tým.


22. října 2020
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688