mzv.cz (MZv ČR)
Export  |  23.09.2020 11:09:21

Česká firma Sharry Europe zajišťuje mobilní přístup pro mrakodrap v New Yorku

Česká společnost Sharry Europe vybavila čtvrtou nejvyšší budovu New Yorku digitálními technologiemi. Mrakodrap One Vanderbilt, který má 77 pater, se nachází na Manhattanu v blízkosti slavného nádraží Grand Central.

Pohled na Manhattan z Brooklynského mostu. Ilustrační foto: Shutterstock

Firma Sharry Europe zavádí v budově One Vanderbilt aplikaci, jež uživatelům zajišťuje takzvaný mobilní přístup. Uživatel může přes svůj chytrý telefon například otevřít dveře do budovy nebo kanceláře. Hostům je zaslána pozvánka s QR kódem, který umožňuje rezervaci parkovacího místa a po příchodu na recepci je uživateli, který hosta pozval, zasláno upozornění o jeho příchodu.

DYNAMICKÝ PARKOVACÍ SYSTÉM

Aplikace dále poskytuje dynamický parkovací systém, který dokáže rozpoznat poznávací značku automobilu a dovoluje zarezervovat konkrétní parkovací místo. Komunikační část aplikace nabízí platformu pro sdílení novinek, posílání zpráv nebo rezervaci společných prostor. Sharry Europe také představila nový bezdotykový výtahový systém pro budovy. One Vanderbilt je i díky české účasti příkladem, jak má vypadat moderní pracovní prostředí 21. století.

Firmu Sharry Europe, která se zaměřuje na propojování technologií v administrativních budovách, vybral za partnera projektu největší newyorský pronajímatel kancelářských prostor SL Green Realty Corp. Mrakodrap One Vanderbilt byl oficiálně otevřen v polovině září za účasti starosty Billa de Blasia.

Projekt je součástí plánu města New York na modernizaci čtvrti Midtown East, který počítá s výstavbou nových výškových budov. Stavební práce mrakodrapu One Vanderbilt byly slavnostně zahájeny v říjnu 2016. Budova poskytuje celkovou pronajímatelnou plochu o rozloze 158 000 m2. Její nejvyšší vrchol sahá až do výšky 427 metrů, což z ní činí čtvrtou nejvyšší budovu New Yorku hned po One World Trade Center, Central Park Tower a Steinway Tower. Mrakodrap byl navržen firmou Kohn Pedersen Fox Associated a realizován za celkovou částku ve výši téměř 3,3 miliardy amerických dolarů. První nájemci by se měli stěhovat do budovy od listopadu 2020.

One Vanderbilt je čtvrtý nejvyšší mrakodrap v New Yorku. Foto: Tereza Řípová, Generální konzulát ČRNew Yorku

PRŮKOPNÍK V ČESKO-SLOVENSKÉ ASOCIACI

Česká společnost Sharry Europe je průkopníkem v nově vzniklé česko-slovenské asociaci PropTech (property & technology). Jak společnost uvádí na svém webu, jejím cílem je „vyvíjet budovy světové úrovně. Ne betonem, ocelí a sklem, ale digitálním pokrytím, které objekt promění v excelentní zážitek pro nájemce“. Sharry sídlí ve střední Evropě, ale projekty realizuje po celém světě.

Sharry Europe zaujala český fond Bohemia Venture Capital, který do ní investoval několik desítek milionů korun. Finance využila na expanzi do Spojených států, kde v roce 2019 založila americkou pobočku se sídlem na Manhattanu. V současnosti, po necelých čtyřech letech od založení, se stala partnerem v projektu One Vanderbilt a dokončuje implementaci chytrého a integrovaného funkčního ekosystému v několika dalších kancelářských budovách na východním pobřeží USA.

Lucie Hindlsová, ekonomická diplomatka

Tereza Řípová, stážistka, Generální konzulát ČRNew Yorku


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688