muni.cz (Masarykova univerzita)
Z regionů  |  28.06.2020 00:00:00

Brněnská letní kina zahajují sezónu

Za 100 můžete do Scalního letńáku nebo na další místa po celém Brně zajít na kultovní klasiky, hity uplynulé sezony i artové kousky.

Oblíbená letní kina i letos zavítají na brněnské dvorky a nádvoří. Nabídnou žánrově pestrou směsici starších filmů, které mohly divákům uniknout, stejně tak i nejnovějších snímků a kultovních klasik. Začátky projekcí jsou v červenci ve 21:30, v srpnu se pak přesouvají na dřívější čas v 21:00. Vstupné je skoro všude 100 .

Tradiční Scalní letňák, jehož projekce jsou umístěny na nádvoří Místodržitelského paláce, začíná v úterý 30. června rozvernou francouzskou komedií Tenkrát podruhé. Například v úterý 7. července se můžete také těšit na ambiciózní černobílý thriller Maják, jehož na Oscara nominovaná kamera dává nepokrytě na odiv svou inspiraci německou kinematografií třicátých let.

V pátek 26. června zahájilo sezonu Letní kino Brno – střed. V neděli 28. června nabízí kultovní thriller Volný pád s Michaelem Douglasem. V pátek 3. července bude uvedena nenápadná, cenami ověnčená komedie Malá lež. Letní kino nabídne postupně i filmy z cyklu Das Sommerkino, na ně je vstupné pouze 50 .

V centru města můžou diváci dále navštívit Letní kino na Dvoře Městského divadla Brno. Například diváky i kritiky vřele přijatý horor Slunovrat bude uveden v úterý 28. července.

Ve středu Brna určitě stojí za to zavítat do Letního kina Hradu Špilberk. Do programu zařadili organizátoři třeba Tarantinovskou verzi odboje proti nacismu Hanební pancharti (středa 8. července). Kromě klasických promítání jsou zařazeny i tzv. projekce Naslepo, kdy se divák nechá výběrem titulu překvapit.

Letní projekce Kina Art budou umístěny v zahradě Vily Löw-Beer, třeba ve středu 10. července nabídne kontroverzní dokument Barbory Chalupové a Víta Klusáka nazvaný V síti, který otevírá téma děti a jejich pohybu „mezi predátory“ na internetu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688