TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  13.04.2020 08:00:00

Počasí tento týden: Bouřky s kroupami i sněžení. Čeká nás chladný týden s mrazivými rány

Po teplém a slunečném víkendu, který lákal k pobytu venku, se počasí výrazně pokazí. Meteorologové vydali výstrahu před bouřkami, která platí po většinu Velikonočního pondělí. Kromě toho se má také poměrně citelně ochladit.

"V pondělí přejde přes naše území k jihovýchodu výrazná studená fronta. V dalších dnech k nám po přední straně tlakové výše, která bude postupovat od severozápadu do střední Evropy, bude zpočátku proudit studený vzduch od severu. V pátek přejde přes naše území slabá studená fronta a za ní k nám bude proudit chladnější vzduch od severozápadu," uvádí na svých stránkách Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Počasí v týdnu 

Jaké bude Velikonoční pondělí? "Polojasno až skoro jasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Během dne od severozápadu oblačno až zataženo a na většině území déšť nebo přeháňky, postupně od severu nad 500 metrů srážky smíšené nebo sněhové. Místy bouřky, zejména v jihovýchodní polovině území. Později večer v severozápadní polovině Čech srážky jen ojediněle a ubývání oblačnosti místy až na polojasno," slibují experti na počasí.

Více: 
Meteobox, Ivo Svoboda - Pondělní změna počasí: objeví se i bouřky a vichr 
 
ČHMÚ rozšířil výstrahu. Nově kromě bouřek varuje také před mrazem.  

A i když má pršet, pondělní teploty se udrží v příjemných hodnotách - mezi 15 až 20 stupni, na jihu a jihovýchodě republiky může být dokonce až 23 stupňů. "Na studené frontě se mohou během dne vyskytnout v bouřkách nebo přeháňkách krupky, silnější nárazy větru a může být snížená dohlednost," píší meteorologové. 

Počasí 13.4.2020

 

 

V úterý teploty spadnou přibližně o deset stupňů, ráno bude podle předpovědi mrznout. "Bude oblačno, místy přeháňky, nad 400 metrů smíšené nebo sněhové. Odpoledne od severozápadu postupně ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C," tvrdí odborníci.

Počasí 14.4.2020

Středeční ráno bude mrazivé celé, teploty nemají vystoupat nad nulu. Přes den se ale poměrně výrazně oteplí. Bude jasno až polojasno, v severní polovině území přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C.

Počasí 14.4.2020

 

Jasný nebo polojasný podle týdenního výhledu bude i čtvrtek. Ráno teploty od minus jednoho do plus tří stupňů Celsia, přes den letních 18 až 22 stupňů. 

A pátek? "Jasno až polojasno, během dne až oblačno a místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C," uvádí ČHMÚ.

Počasí o víkendu 

Od soboty do pondělí se trochu ochladí, pršet by ale příliš nemělo. "Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C," uzavírají meteorologové týdenní předpověď.

Počasí Praha 19.4.2020Počasí Brno 19.4.2020
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688