TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  24.01.2020 13:23:58

Čínský nový rok 2020: Znamení Krysy přeje novým začátkům i koncům


V sobotu 25. ledna začíná čínský nový rok a ponese se ve znamení Krysy. Ta kromě převzetí vlády po Vepři, který je v čínském horoskopu posledním znamením, také udělá první krok do nového desetiletí. Krysa je velmi aktivní znamení a přeje naplnění stanovených cílů a snů.

Vláda Krysy bude spojena s prvkem Kovu, který nahradil loňskou Zemi. Kov je tvořivý element, který silně působí na vůli a životní energii. V kombinaci s aktivní a cílevědomou Krysou tvoří dokonale dynamickou kombinaci. Rok 2020 tak bude plný energie a v jeho průběhu budete mít pocit, že vás nechce nechat ani na chvíli vydechnout.

Aby vám silná osobnost Krysy mohla být nápomocná, je třeba si stanovit konkrétní cíle, vytyčit milník, kterého chcete dosáhnout. Krysa se nenechá rozptýlit, je si vědoma svých kvalit a nebojí se vyrazit za úspěchem. Rok 2020 bude proti poměrně poklidnému loňsku akční. Nebude přát lenochům ani těm, kteří se bojí stát si za svým a postrádají asertivitu.

Naopak bude nakloněn odvážným a ctižádostivým, kteří v tomto roce mají příležitost mnohého dosáhnout, pokud vydrží nepodlehnout touze po nicnedělání. Krysa umí skvěle hledat cesty, pokud jí dáte cíl. Neváhejte sdílet své zkušenosti se svým okolím a naopak vstřebávejte to, co vám prozradí. Získané informace později dokážete dobře využít.

Krysa bude přát diplomatům a taktice. Mnoho vítězství vybojujete právě ze stínu, a aniž byste museli tasit meč. Prvek kovu navíc podpoří důslednost, rozhodnost a celkově komunikaci. Dejte si však pozor, abyste se z touhy po úspěchu nepřipletli do něčeho nekalého. Kov je prvkem řádu a pořádku, bude tedy dobré si pro každé vaše kroky nastavit jasná pravidla.

Krysa vás bude vybízet k vystoupení z komfortní zóny a zapracování na vlastním růstu. Dynamický rok plný výzev však bude také náročný a vyčerpávající. Jako protiváhu ke krysí hyperaktivitě si dopřejte kulturu, nevyhýbejte se návštěvám divadla nebo kina. Případně uvolněte mysl přebujelou nápady a plány při sportu nebo meditaci.

Pokud byste rádi navrátili klid a harmonii do rozhádané rodiny či vztahu, tento rok k tomu bude ideální příležitost. Rok 2020 bude také vhodný pro uzavírání manželství a založení rodiny. Do vztahu párů, které už sezdané jsou, Krysa vnese klid a pohodu. Ti jedinci, kteří zatím neměli na partnera štěstí, mají letos velkou šanci skoncovat se samotou.

Vyhněte se však nepromyšleným změnám v zaměstnání či vztazích, nárazovým "novotám" Krysa příliš neholduje. Snadno budete navazovat nová přátelství. Budete také empatičtější a ohleduplnější než obvykle. Tuto vlastnost využijte k nápravě starých křivd a pročištění domácí atmosféry.

Pokud jste v minulém roce investovali do nějakého projektu, právě letos se vám vaše vklady zúročí. Rozhodnete-li se začít podnikat až v tomto roce, připravte se na spoustu dřiny, ale také sladké plody vítězství. Za úspěch se pak nebojte odměnit něčím, co vám dělá radost, ať už je to návštěva oblíbené restaurace, nebo nákup drobné maličkosti.

Krysa bude přát také všem, kteří by rádi shodili nějaké to kilo. Loňský hliněný Vepř měl tendence dopřávat spíše kila navíc, ale aktivní Krysa je jeho pravým opakem. Pokud jste si jako předsevzetí dali nabýt formu a špíčky proměnit ve svaly, je k tomu ideální čas. Spořivá Krysa navíc slibuje, že pokud se svého cíle nevzdáte, výsledný efekt bude dlouhodobého rázu.

Čínský Nový rok je tradičně obdobím bujarých oslav plných barev a světel. Letos budou oslavy bohužel poznamenané strachem ze zabijáckého koronaviru, který se z čínského městečka Wu-Chan pomalu šíří do zbytku světa.

Nový rok tak právě ve Wu-Chanu a v nedalekém Pekingu žádné bujaré oslavy doprovázet nebudou. "Normálně je Wu-Chan skvělé místo k životu a jsme pyšní na naši práci. Ale mám strach, protože nový virus a ta čísla jsou znepokojující," řekl jeden z wu-chanských lékařů.

Čínská tradice radí, že pokud si chcete na Nový rok pojistit štěstí, je dobré se vybavit červenou barvou, nejlépe nošenou přímo na těle. Ideální jsou tak červené ponožky nebo prádlo. Dobrým pomocníkem je i bílá, která je barvou spravedlnosti, ctností, čistoty a míru.

Rok kovové Krysy se bude pojit také s číslem čtyři (2+0+2+0=4), což je podle numerologů číslo značící spolehlivost, praktičnost a trpělivost. Je velmi stabilní a vytrvalé. Rok tak bude přát výhodným spojenectvím, předurčené k selhání jsou ale experimenty a "hurá akce", zejména v oblasti financí.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688