Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  15.01.2020 22:04:14

Podpis první fáze obchodní dohody schladil náladu na Wall Street

Tématem číslo jedna pro tento den byl dlouho očekávaný podpis první fáze obchodní dohody mezi USA a Čínou. Obě strany se setkaly a doopravdy podepsaly dohodu. Ujednání má mimo jiné čínské korporace a státní entity přinutit k tomu, aby nevykrádaly americké korporátní a technologická tajemství.
Z jednotlivých sektorů indexu S&P 500 se nejvíce dařilo utilitám, které rostly o 1,3 %. Následovaly nemovitosti, které přidaly 8 desetin. Stejnou porci, akorát s opačným znaménkem, odepsala energetika (nejhorší sektor).
Z makroekonomických dat byla dnes zveřejněna prosincová inflace v průmyslu. Ceny rostly o 0,1 %, čekala se figura o desetinu vyšší. Nálada v průmyslu ve státě New York dle Empire State Manufacturing Index rostla z prosincových 3,5 bodů na 4,8 (oček. 3,6 b.).

Index Dow Jones Industrial Average sahal po rekordu, ale samotný podpis první části obchodní dohody velmocí zafungoval jako zlom a barometr se vzdálil z maximálních hodnot. DJ i tak zvládl připsat 3 desetiny procenta na 29.033 bodů. Podobně se zachoval i širší S&P 500, ten ale denní růst smazal skoro k nule na 3.289 bodů (+0,2 %). Denní maxima už byly méně než 1,5 bodu vzdáleny od mety 3.300. Technologický Nasdaq Composite také hleděl po rekordu, nakonec se nejmenším možným dílem udržel zelená čísla. Finální hodnota dnešního dne 9.258 bodů.

Měnový pár eurodolar dnes vyrážel na průzkum ze stanoviště, které si udělal na denním pivotů (PP 1,1126), expedice ale nikdy nedosáhla až na druhou denní rezistenci (R2 1,1167). Zveřejnění zásob ropy a benzínu podlomilo obchodování s touto komoditou. Ropy v zásobnících sice ubylo o 2,5 mil. barelů (oček. +1,1 mil.). Naopak nepomohl benzín, kde zásoby rostly o 6,7 mil. (oček. 3,2 mil.). WTI v konci obchodování akcií klesala o 0,4 % na 58 USD za barel. Trojská unce zlata naopak zdražila o 0,6 % na 1.556 USD.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688