cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  09.01.2020 12:33:48

Thajská banka spouští aplikaci ve spolupráci s Ripple

                   

Nejstarší komerční banka v Thajsku, společnost Siam Commercial Bank (SCB), se aktuálně spojila se společností Ripple a vytvořili mobilní aplikaci, která pomocí blockchainu umožňuje okamžité přeshraniční platby. Na blogovém příspěvku na webu Ripple byla aplikace představena včera, tedy 8. ledna.

Dostala název SCB Easy a její demo obě společnosti testovaly už někdy od poloviny prosince. Pro Thajsko se tak jedná o úplně novou možnost zahraničních plateb. Nemusí nikam chodit a vše je navíc instantní a transparentní. Aplikace odesílá platbu asi za 40 sekund, tolik ukázalo testování. Obě zúčastněné společnosti nyní podle všeho pracují ještě na vylepšení o platby pomocí QR kódu. Ty jsou právě na asijském kontinentu opravdu velmi populární a lidé je čím dál častěji upřednostňují před manuálním zadáváním.

Nedávný průzkum provedený společností PwC potom ukazuje, že až 86 % čínské populace používá mobilní platební aplikace, přičemž 67 % z nich pak žije v Thajsku. Vzhledem k tomu, že v regionu stále roste poptávka po pracovní síle v cestovním ruchu a v zahraničím sektoru, je třeba postupně vybudovat rychlejší a nákladově efektivnější způsoby přijímání a odesílání plateb. Banka SCB plánuje rozšířit své služby také na území Kambodže, Laosu, Myanmaru a Vietnamu – souhrnně označovaných jako země CLMV.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Út 16:45  Ethereum pod úrovní 3000 USD X-Trade Brokers (XTB)
26.04.2024  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste