TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  26.12.2019 21:04:27

Počasí na horách: Fujavice, sníh

Fujavice na horách. Zatímco ve městech a pod horami zatím zimu téměř nic nepřipomíná, leckde je to naopak. Třeba v Javorníkách je místy 40 centimetrů sněhu a dnes odpoledne tam fučel silný nárazový vítr. A podobně zimní atmosféra je třeba i cestou na beskydský vrchol Smrk. Na horách natáčeli naši iReportéři Radek Páník a Lukáš Kostelník. Děkujeme!

Podívejte se také: Počasí v Čechách a na Moravě: Česko zasypal nový sníh, v pátek a sobotu napadnout může skoro půl metru. Mapa a předpověď.

Dosavadní teplé počasí v pátek vystřídá chladno. Ve vyšších polohách na severu a severovýchodě republiky se budou od pátečního odpoledne a hlavně v sobotu tvořit nebezpečné sněhové jazyky, na horách i závěje. Pozor by si měli dát hlavně řidiči. V aktuální výstraze to uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Varování s vysokým stupněm nebezpečí platí od pátečních 15:00 do sobotní půlnoci pro oblasti nad 700 metrů nad mořem v regionech Jilemnice a Tanvald v Libereckém kraji, Trutnov a Vrchlabí v Královéhradeckém kraji, Králíky v Pardubickém kraji, Jesenicko a Šumpersko v Olomouckém kraji, v okolí Rožnova pod Radhoštěm a Vsetínsko ve Zlínském kraji a pro oblasti Bruntál, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Jablunkov, Krnov, Rýmařov a Třinec v Moravskoslezském kraji.

Kombinace sněžení a větru může být nebezpečná hlavně pro motoristy, některé silnice by mohly být nesjízdné. Řidiči mají sledovat dopravní zpravodajství a počítat s prodloužením doby jízdy, zapomenout by neměli na zimní výbavu, sněhové řetězy a nářadí k případnému vyproštění vozidla. Meteorologové také radí vzít si s sebou do vozidla teplé oblečení a alespoň minimální zásobu nápojů a jídla.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688