rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  17.12.2019 14:14:28

Rekonstrukce mostu pod Hněvínem (Most) skončí v polovině příštího roku

Ředitelství silnic a dálnic ČR informovalo mosteckého primátora Jana Paparegu o stavu rekonstrukce mostu ev. č. 27-027…1 a o dalších připravovaných stavbách v kraji.

Rekonstrukce mostu pod Hněvínem, který je součástí silnice I/13, je v současné době jedním z největších dopravních problémů v Mostě. K úplné uzavírce provozu jednosměrného jízdního pruhu došlo letos v březnu, a to v úseku od směrového rozdělení ve směru z Litvínova do Mostu po křižovatku se silnicí I/13 v zatáčce u Souše. Rekonstrukce mostu v praxi znamená zbourání původního mostu, který byl v nevyhovujícím velmi špatném stavu, a výstavbu nového. „Během rekonstrukce jsme museli upravit projekt i harmonogram. Zdržení způsobilo založení mostních pilířů, čímž jsme se dostali realizací některých technologií až do nevyhovujícího zimního období. Nyní musíme práce přerušit do doby příznivého počasí, což bude někdy v březnu či dubnu. Se zprovozněním počítáme v polovině příštího roku,“ popsal aktuální situaci vedoucí provozního úseku Správy Chomutov Vít Plechatý. Ani tak ale opravy mostů v okolí Mostu neskončí. ŘSD plánuje rekonstrukce dalších mostů, jejichž stav je velmi špatný.

Důležitým bodem jednání primátora se zástupci chomutovské Správy ŘSD byl také stav přípravy zkapacitnění silnice I/27 mezi Mostem a Litvínovem. „Na trase stavby nyní připravujeme projektovou dokumentaci podrobného inženýrsko-geologického průzkumu a dokumentaci vlivu stavby na životní prostředí. S velkou pravděpodobností se potvrdí, že stavba nemá významný vliv na životní prostředí, a budeme moci pokračovat stavebním řízením,“ popsal současnou přípravu stavby vedoucí úseku výstavby Marek Sotona. Za předpokladu hladkého průběhu přípravy ŘSD počítá se zahájením stavby v roce 2024. Mostecký primátor Jan Paparega upozornil na výskyt řady inženýrských sítí v trase stavby.

V souvislosti s touto stavbou i dalšími plánovanými opravami povrchů a mostů zástupci magistrátu upozornili na chystanou rekonstrukci tramvajové tratě a na včasné řešení případné kolize více projektů.

V rámci koordinační schůzky zástupci ŘSD a mosteckého magistrátu dále řešili otázky týkající se údržby komunikací ve správě ŘSD a odstraňování bodových závad. V souvislosti se zprovozněním přeložky silnice III/2565 z Mostu na Mariánské Radčice je nutné ze strany ŘSD vypořádat vlastnické vztahy objektů, přičemž toto vypořádání nemá vliv na zprovoznění této silnice.

 

 

 

 

 

Publikováno: 17. December 2019, přímý odkaz

Archiv
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688