Redakce (Kurzy.cz)
Sport  |  07.12.2019 22:32:29

Hory, sníh a lyžování. Lyžařská sezóna je tu: Kde už se lyžuje, jaké jsou novinky a jaké budou ceny skipasů? Krkonoše, Krušné Hory, Beskydy, Lipno.

Vyznavači zimních sportů se konečně dočkali, v pátek večer odstartovala lyžařská sezóna. Díky občasnému sněžení a mrazivému počasí posledních dnů, které umožnilo umělé zasněžování, se o prvním prosincovém víkendu otevřely některé sjezdovky a rozjely první vleky.

Návštěvníky s lyžemi a snowboardy už přivítali provozovatelé ski arény Karlov pod Pradědem a sedačková lanovka se v pátek večer rozjela i v areálu Branná na okraji Hrubého Jeseníku. Tyto areály v Jeseníkách zatím zprovoznily necelý kilometr sjezdovek, což ale lyžařům pro premiéru před nadcházející zimou stačilo.

"Návštěvnost nás celkem překvapila hned první večerní lyžování, plné parkoviště, více méně každá druhá sedačka plná, do Vánoc to snad vydrží," uvedl vedoucí strojník areálu Karlov.

V sobotu měly velký den areály Monínec ve středních Čechách, Kvilda na Šumavě, Černá Hora a Malá Úpa v Krkonoších, Bílá v Beskydech a také Stupava v Buchlovských horách.

"Máme asi 35 centimetrů, myslím si, že na lyžování jsou podmínky výborné. Bylo to štěstí, že nám přišel mráz, je to i technologií. Máme poměrně silnou techniku na to, abychom dokázali zasněžit rychle," uvedl provozovatel areálu Stupava Lubomír Orel.

A v neděli se k sedmi lyžařským areálům přidají další zimní střediska snad ve všech horských regionech Česka. Lyžaře jistě potěší, že i v dalších dnech má být na horách lehce nad nulou a místy napadne i nový sníh.

Přípravy na lyžařskou sezónu v Krušných horách

Lyžařská sezóna začíná. Jak se na nával lyžařů připravila jednotlivá lyžařská střediska v regionu? Konkrétně na Krušné hory se zaměřila redaktorka Renata Myslíková.


Lyžařské novinky na Ještědu

A jaké novinky letos chystají na Ještědu? Tamní středisko leží ve výšce 1 000 m, uměle zasněžováno je 80 % z 9 km sjezdovek.

 

Na horách odstartovala lyžařská sezona. Například ve Ski areálu Bílá v Beskydech dnes dopoledne lyžovalo na 500 lyžařů. V provozu je zatím jedna sjezdovka na které leží 40 centimetrů sněhu. Příští víkend by už měly být v provozu další dvě sjezdovky. Na Bílé natáčela redaktorka Helena Dohnalová.


Ceny skipasů 

Co je to tzv. proměnlivá cena a jaké je její maximum? A kolik tedy letos za lyžování zaplatíte v jednotlivých střediscích? Shrne redaktorka Aneta Rybová.


 

Zima na Červenohorském sedle

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688