Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  21.11.2019 09:31:57

Akciové trhy po celém světě klesaly, důvodem obchodní válka

Akciové indexy po celém světě téměř jednotně během středečního obchodování ztrácely. Důvod? Nové zprávy z obchodní války, jak jinak, a protentokrát negativní. Dohoda by podle amerických insiderů letos nemusela být uzavřena. Čína chce větší ústupky v oblasti cel a USA v oblasti ochrany technologického duševního vlastnictví. 15 prosince by měla začít platit zpřísněná americká cla na další zboží, nyní to vypadá, že dohoda do této doby uzavřena nebude. USA budou patrně nuceny tato cla odložit, jinak by to vyjednávání opět poškodilo. Prezident Trump by měl rovněž dnes rozhodnout o podepsání/nepodepsání zákona na podporu demokratických principů vládnutí v Hong Kongu, schváleného parlamentem. Pokud podepíše, vyjednáváním to neprospěje.

Zápisky z jednání FEDU nepřinesly nové překvapivé podrobnosti, většina členů FOMC se kloní k neměnnosti sazeb pro nejbližší období. My očekáváme, že FED sníží sazby v příštím roce ještě jednou, kvůli podzimním volbám spíše v první polovině roku, aby tak nezasahoval do předvolební situace.

Ropa včera vymazala téměř všechny ztráty z předchozího dne a rostla přes 2,5%. Jedním pozitivním faktorem bylo zveřejnění amerických zásob, které rostly méně, než se očekávalo. Ropný trh je nicméně velmi volatilní a je kolbištěm spekulantů, takže prudké protichůdné pohyby jsou velmi časté.

Target zveřejnil velmi dobré výsledky a akcie skokově rostly o 14%. Tahounem byly online prodeje, které rostly firmě o 30% zejména díky službě doručování objednávek ve stejný den a lepší než očekávané výkonnosti v segmentu oblečení. Firma zvýšila odhad letošního ho zisku na akcii o 6%.

Akcionáři Tesly dnes budou sledovat představení nového pickupu, který by se měl stát silnou zbraní pro nejoblíbenější americký typ auta. Podle odhadů by mělo mít auto dojezd 800km na jedno dobití a cena by měla údajně začínat kolem 50 tis. USD, což by bylo jistě lákavé.

Jan Šafránek, analytik České spořitelny

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688