cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  29.08.2019 16:37:16

Portugalsko osvobozuje kryptoměnové transakce od daní

Daňový úřad v Portugalsku nyní oficiálně ujasnil, že obchodování s kryptoměnami nebude v zemi nijak zatíženo daňovou povinností. Proč se jedná o zásadní milník ve vnímání kryptoměn?

 

Nulové daně pro kryptoměnové operace

Podle zprávy, kterou následně zveřejnily národní ekonomické noviny Jornal de Negócios tak budou kryptoměnové transakce a obchody osvobozeny nejen od daně z přidané hodnoty, ale i od daně z příjmu. Pokud si tedy Portugalci budou směňovat své klasické peníze například za BTC, vyhnou se jakékoli daňové sazbě. Portugalsko s novým legislativním ustanovením navazuje na dřívější rozhodnutí Evropského soudního dvora z roku 2015 o tom, že na kryptoměny jako na platební prostředek by minimálně neměla být uvalena povinnost o dani z přidané hodnoty. Toto nařízení bylo ovšem později vetováno s tím, že soud této problematice údajně ještě dostatečně nerozuměl.

Závěrem

Takové nařízení je ale nejen výhodné, ale zároveň představuje i poměrně radikální milník pro evropské vnímání digitálních aktiv. V politickém měřítku to vlastně znamená, že centrální banky již považují kryptoměny za dostatečně bezpečné a časem prověřené aktivum. Můžeme se tak jen domnívat, co bude následovat dále – osobně ale doufáme, že si z Portugalska vezmou příklad i další země.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Pá 19:02  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste